Vizite in stil european la spitale

De Alexandra Lăzureanu
Vizite programate, la spital
Vizite programate, la spital
Spitalele sunt obligate să respecte reglementările MS privind programul de vizite în unităţile sanitare publice.

“Sistemul sanitar s-a dezumanizat. Sistemul trebuie să fie prietenos cu omul în suferinţă. Cetăţeanul trebuie să aibă în permanenţă legătură cu familia sau cei care au grijă de el”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu într-o întâlnire cu reprezentanţii pacienţilor cronici, referindu-se la Ordinul ministrului Sănătăţii privind orele de vizită în spital. Ministrul Sănătăţii a atras atenţia managerilor din spitale că trebuie să respecte actul normativ care transpune în fapt legislaţia europeană. În luna decembrie, MS a reglementat, unitar, programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice. Conform documentului, programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15:00 – 20:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică programul de vizită se realizează între orele 10:00 – 20:00.

Limite pentru vizitatori

Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi nu poate fi mai mare de trei persoane şi pot fi vizitaţi maximum doi pacienţi în acelaşi timp. Vizitarea pacienţilor în secţiile sau compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinţi, copii, fraţi, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Ordinul mai prevede ca secţiile sau compartimentele de terapie intensivă să aibă obligaţia de a avea un număr de telefon prin care se asigură informarea familiei de către medicul curant sau medicul de gardă despre starea şi evoluţia pacientului. De asemenea, pentru pacienţii internaţi pe oricare dintre secţiile unităţii sanitare, la solicitare, membrii familiei pot discuta direct cu medicul curant în timpul programului zilnic de lucru al acestuia, în baza unui program stabilit de medicul şef sau de coordonatorul de secţie, aprobat de directorul medical şi afişat la loc vizibil la intrarea în unitatea sanitară. DSP Bihor a transmis comunicatul tuturor unităţilor sanitare cu paturi din judeţ, indiferent de modul de subordonare, pentru aplicarea urgentă a măsurilor ce se impun.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !