Vizite intime si in Penitenciarul Oradea

Vizite intime si in Penitenciarul Oradea
Anul trecut, Penitenciarul Oradea a aprobat pentru deţinuţi peste o sută de „vizite intime”.

În bilanţul activităţii pe 2011 a Penitenciarului Oradea se arată şi că s-au aprobat 102 „vizite intime” pentru deţinuţi.

În context, şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a informat că „vizitele intime” sunt o recompensă pentru încarceraţii cu comportament model.

În «camera intimă» pot intra deţinuţii şi partenerii lor de viaţă, fie că sunt căsătoriţi sau că au trăit în afara penitenciarului în concubinaj. Vizitele intime se aprobă maxim o dată pe trimestru, şi pot dura maxim două ore.

„Noul Cod Civil prevede instituţia concubinajului, iar noi trebuie să ţinem cont de ea. Vizitele intime, pe lângă răsplătirea conduitei exemplare, are şi rolul de a menţine o relaţie între deţinut şi partenerul de viaţă din libertate, mai ales dacă au şi copii. Fără aceste contacte, partenerul de viaţă aflat în libertate e tentat să-şi găsească pe altcineva, iar familia se destramă”, a explicat chestor dr. Ioan Bâla.

Totodată, Legea Penitenciarelor mai permite dreptul la vizite intime şi pentru condamnaţii definitiv care se cunosc în penitenciar.

Cazul Carmen Bejan

Iar şeful ANP a exemplificat cu mediatizatul caz al fostei studente mediciniste Carmen Bejan, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru că a omorât şi tranşat un timişorean.

Astfel, notăm că Tribunalul Arad a amânat luni, până pe 30 ianuarie, cererea tinerei Carmen Bejan de întreupere a executării pedepsei, pentru a se efectua expertiza medico-legală care să confirme faptul că deţinuta este gravidă.

Carmen Bejan, originară din Ineu, şi-a cerut eliberarea în luna noiembrie, după ce a rămas însărcinată cu Claudiu Şatran, închis în Penitenciarul Arad pentru trafic de droguri.

„Pot să vă asigur că prin aceste contacte intime între deţinuţi nu dorim creşterea populaţiei Penitenciarelor. Dealtfel, instanţa va fi cea care va decide dacă viitoarea mamă îşi va creşte copilul în libertate sau într-o unitate de Penitenciar specializată”, a conchis şeful ANP, Ioan Bâla.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !