Volane Lamborghini de la Cavalli made in Biharia

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
6Comentarii
Volane Lamborghini de la Cavalli made in Biharia
Sâmbătă, la Biharia, a fost inaugurată o invetiţie de 1,5 milioane euro.

Are un nume de rezonanţă, Cavalli. Giuseppe Cavalli este prezent în România din 1996. În Italia, familia sa avea afaceri în domeniul mecanicii. Giuseppe Cavalli a ales să deruleze afacerea cu finisajul volanelor încă din 1978. În România a început să-şi construiască afacerea în spaţii închiriate în Oradea, în Episcopia. Imediat însă ce a luat contact cu primăriţa de Biharia, a fost convins că acesta este locul în care trebuie să investească. „Adevărul este că atunci când un investior deschide uşa biroului din Primărie nici nu ştim cum să ne comportăm mai frumos cu el, cum să-l convingem să rămână şi să se dezvolte la noi. Pe domnul Cavalli l-am convins cu faptul că avem forţă de muncă pregătită şi că are şi din ce alege. Oricum, domnia sa ducea fetele din comună la muncă în Episcopia și stiam că e foart mulţumit de sârguinţa lor. I-am explicat apoi ce înseamnă, din punct de vedere fiscal, zona urbană comparativ cu cea rurală. Domnul Cavalli nu a fost foarte încântat de faptul că nu avea un drum de acces spre fabrică. Am promis că îl vom face. Trebuie să facem şi noi un efort. Proiectul este gata şi e a doua oară pe SEAP”, spune şefa Primăriei Biharia Nagy Gisela.

Chiar dacă printr-o coincidenţă Giuseppe poartă acelaşi nume ca şi celebrul designer Roberto Cavalli, ceea ce îi leagă e industria luxului. Fiindcă pe lângă volanele Porsche-cel mai important client al fabricii Cavalli, Hyundai, la Biharia se fabrică şi volane Lamborghini. Producţia realizată la Biharia este exportată în Europa- mai ales în Germania, în Statele Unite, dar şi în Coreea. Pentru a fi agreat să lucrezi pentru astfel de parteneri, trebuie să fii acreditat, auditat din punct de vedere al fluxului tehnologic, dar şi al forţei de muncă. Giuseppe Cavalli spune că oameni care lucrează în fabrică sunt pregătiţi pentru această muncă, care adesea necesită fineţe, multă răbdare şi atenţie. Volanele trec prin optsprezece faze. Au camere speciale de vopsire şi uscare la temperatură constantă. Sunt îmbrăcate în lemn, în fibră de carbon sau piele şi au foarte multe detalii. Unele au şi sistem de încălzire incorporat. „Acum avem aproximativ 90 de angajaţi, dar eu îmi doresc ca în următoarele 5-6 luni să mai putem angaja 20-25 de oameni. Am ales să relochez afacerea la Biharia pentru că aici mă simt ca acasă. Am mai studiat ca opţiune Episcopia Bihorului, dar din punct de vedere birocratic am fi avut mai mult probleme. Şi trebuie să spun că la Bihaia am avut sprijinul total, necondiţionat al administraţiei locale. Ceea ce m-a atras să vin să investesc în România este resursa umană. Lipseşte infrastructura şi aici lipseşte un Aeroport. Dar cel care investește are o idee despre ceea ce caută şi ce doreşte să facă. La voi este o afacere de familie pe care o derulez cu copiii mei: cu Luigi şi Estera”, a spus Giuseppe Cavalli.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor