Voluntari pe şantierul Habitat

De Simona Albinaru
La muncă pe şantier
La muncă pe şantier
Angajaţii Companiei de Apă din Oradea au muncit pe şantierul din Episcopia.

25 de angajaţi de la Compania de Apa din Oradea au dat o mână de ajutor în acest sfârşit de săptămână volunatrilor Habitat. Astfel, aceştia au muncit pe şantierul din Episcopia în cadrul proiectului „ Locuinte pentru un viitor sigur”.

„Ei au venit plini de energie, lucru care s-a şi văzut înca din primele momente aşteptând cu nerabdare să intre în acţiune. Ne-au ajutat la pregătirile necesare pentru conservarea şantierului pentru perioada de iarnă, dar au continuat şi lucrările la primele locuinţe construite aici. Astfel voluntarii au participat la tot felul de activităţi, de la scos cuie, pâna la aranjat cofraje sau montat placi de gips carton”, a precizat Emil Popa, purtătorul de cuvânt al Habitat Beiuş.

Ajutor

Habitat pentru Umanitate Beiuş a început în vară proiectul „ Locuinte pentru un viitor sigur” în Episcopa pe terenul acordat de municipalitate. Pe acest teren vor fi ridicate 30 de locuinţe pentru familiile de tineri, pentru vârstnicii fără un adăpost sau pentru mamele care-şi cresc singure copiii. Proiectul se derulează pe durata a 3 ani. Casele vor fi în sistem duplex şi forplex, astfel încât 2 sau 4 familii vor împărţi acelaşi imobil.

Locuinţele vor fi construite pe terenul pus la dispoziţie de Administraţia Imobiliară Oradea cu voluntari români şi străini sub supravegherea specialiştilor Habitat. Fiecare casă are 2 dormitoare, living, bucătărie şi baie.

Acest proiect va asigura locuinţe simple, decente şi accesibile pentru 30 de familii din Oradea care riscă să fie evacuate imediat sau aşteaptă termenele evacuării. Habitat pentru Umanitate Beiuş va mobiliza peste 1.000 de voluntari, comunitatea, companiile locale, dar şi naţionale, precum şi instituţiile statului pentru finalizarea acestui proiect.

Habitat pentru Umanitate Beiuş are deja parteneriat cu Primăria Oradea prin Administraţia Imobiliară Oradea (AIO). Asociaţia a pus la dispoziţie terenul şi au fost cei care au propus cele peste 100 de familii din rândul cărora Habitat şi reprezentanţii AIO au făcut selecţia viitorilor beneficiari respectând criteriile Habitat. Fiecare familie va efectua 300 de ore de voluntariat la propria locuinţă şi alte 300 de ore la locuinţele altor beneficiari.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !