Vor o cotă mai mare de energie regenerabilă

1Comentariu
Vor o cotă mai mare de energie regenerabilă
Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) solicită Guvernului României alocarea unei cote mai mari de energie electrică.

Asta în condiţiile în care Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a stabilit o cotă obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie (E-SRE) la nivelul de 8,3% din consumul final brut de energie.

„Valoarea cotei propusă de ANRE de 8,3% pentru 2017, sub nivelul celei din 2016 și mult sub nivelul cotei de 18% prevăzută în legea 220 pentru anul 2017, lege în baza căreia s-au făcut investițiile în sectorul regenerabilelor reprezintă dovada clară că actualele reglementări nu sunt funcționale. Reamintim că producătorii de energie regenerabilă au investit peste 7 miliarde de euro în sectorul energetic în baza unei legi adoptate de Parlamentul României care a creat așteptări legitime de recuperare a investițiilor. În mod regretabil, remarcăm că autoritățile, in loc sa acționeze pentru atragerea de investiții noi în domeniul energetic, tratează cu totală lipsă de interes investițiile deja efectuate, iar prin politicile aplicate începând cu 2013, investitorii acumulează an de an pierderi financiare masive”, se spune în comunicatul Patres.

Prin scrisoares deschisă adresată primului ministru, PATRES mai solicită „fixarea prețului certificatului verde la valoarea minima legală și reintroducerea certificatelor amânate într-o perioadă de timp mai lungă de trei ani (varianta actuală a legii), pentru protejarea consumatorilor finali față de o creștere prea abruptă a impactului certificatelor verzi în factura de electricitate”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor