Vor verifica plantatiile de vita de vie

De Simona Albinaru
Vor verifica plantatiile de vita de vie
În urma Acordului de delegare încheiat între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Direcţia Inspecţii de Stat – Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol începând cu anul acesta, monitorizarea evoluţiei suprafeţelor plantate cu vita de vie precum şi verificarea din punct de vedere tehnic a modului de efectuare a lucrărilor sunt realizate de către reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

„Acordul de delegare privind măsura de piaţă «Restructurarea/reconversia plantaţiilor viticole derulată cu sprijin comunitar», s-a încheiat pe o perioadă de 10 ani de la finalizarea tuturor planurilor individuale aferente restructurării/reconversiei plantaţiilor viticole aprobate începând cu campania viticole 2008- 2009”, a precizat Luminiţa Măntăluţă, purtătorul de cuvânt al DA Bihor.

Verificări

În acest scop, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Bihor verifică prinderea butaşilor de viţă de vie, respectarea tehnologiei în formarea butucilor, respectarea verigilor tehnologice în cultivarea viţei de vie.

Verificarea sesizărilor şi reclamaţiilor primite în legătură cu nerespectarea de către beneficiarii măsurii de sprijin Restructurarea/reconversia plantaţiilor viticole derulată cu sprijin comunitar a tehnologiilor de cultură va fi de asemenea responsabilitatea lucrătorilor DA. O altă atribuţie va fi de asemenea de a informa lunar Direcţia de Inspecţii din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi compartimentelor de inspecţii de la nivelul Centrului Judeţean din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură privind rezultatele verificărilor efectuate, în vederea dispunerii măsurilor care se impun conform legislaţiei în vigoare.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !