Vorbe grele in scandalul pliantelor lui Radu Tirle

De Călin Corpaş
7Comentarii
Vorbe grele in scandalul pliantelor lui Radu Tirle
Luni, co-preşedintele USL Bihor, Cornel Popa, a vorbit în termeni duri la adresa lui Radu Ţîrle, după ce a aflat că acesta din urmă se foloseşte de el şi de Bolojan în propria campanie electorală.

Într-un pliant electoral al candidatului ARD Radu Ţîrle pentru Colegiul 2 Senat Aleşd-Beiuş, apar declaraţii ale lui Cornel Popa şi Ilie Bolojan, laudative la adresa lui Radu Ţîrle. Ambele datează, însă, din 2008, când Ţîrle era membru PNL. „Radu Ţîrle este un om care poate schimba lucrurile, care va gestiona puterea în interesul bihorenilor (Ilie Bolojan)”. Şi „pentru Radu Ţîrle, administraţia este un lucru sfânt (Cornel Popa)”. Acestea sunt declaraţiile ce apar acum pe pliantul electoral al lui Ţîrle. Primul care a reacţionat a fost chiar contracandidatul lui Ţîrle, candidatul USL Pentru Colegiul 2, Cristian Bodea. „Ţîrle ţine neapărat să se facă de rahat. Tocmai am aflat ca pus pe pliantul lui nişte citate din Cornel Popa şi Ilie Bolojan de pe vremea când se prefacea ca e liberal. Minciună ordinară! Crede că îşi poate bate joc de oameni în continuare. Frumos exemplu din partea unui pretins reprezentant al unei biserici. Ruşine, Radu Ţîrle!”, scria Bodea pe Facebook, vineri.

Ţîrle, “caracter infect”

Acţiunea lui Ţîrle a fost calificată luni, de Popa, ca fiind o „escrocherie, lipsă de bun simţ, lipsa celor şapte ani de acasă”. „Aceasta numai de dragul de a fi cocoţat pe o funcţie, pe care n-o merită. Aceste declaraţii erau făcute când încă nu developasem până la capăt caracterul său infect. Cred că nu are ce căuta nici în politică, pentru că şi aşa politica abundă de oameni care nu-şi văd decât interesul propriu. Nu îl susţin pe Radu Ţîrle de nicio culoare şi nu vreau să mai am de-a face cu el toată viaţa mea! Cred că a întrecut orice suspiciune de patologic şi s-a ancorat în această zonă”, a declarat Cornel Popa, care şi-a adus aminte cum în 2008 liberalii „au muncit pe rupte” pentru ca Ţîrle să devină preşedinte al Consiliului Judeţean. Vrând să arate cât de puţin era cunoscut Radu Ţîrle în judeţ, acum patru ani, Popa nu s-a sfiit să spună că în campania din 2008, lumea îl confunda pe Ţîrle cu manelistul Guţă!

Ilie Bolojan a precizat că îi susţine doar pe candidaţii USL, afirmând că Radu Ţîrle a procedat incorect. Primarul a declarat că Ţîrle şi-a ratat şansa de a arăta ceva în administraţie. „Radu Ţîrle a avut un mandat mediocru la Consiliul Judeţean şi din această cauză s-au pierdut nişte ani pentru proiectele judeţului”, a declarat Bolojan, ieri. „Cu mine, Radu Ţîrle nu a fost într-o competiţie directă, dar faţă de Cornel Popa e o chestiune şi mai incorectă, după ce l-a făcut în fel şi chip”, a afirmat Bolojan. Primarul a mai spus că sâmbătă a vorbit la telefon cu Ţîrle, iar acesta din urmă i-ar fi spus că aşa a fost sfătuit să facă. „Mi-a spus că i-au recomandat asta consultanţii de campanie…”, a afirmat Ilie Bolojan.

Atât Bolojan cât şi Popa a transmis că îl susţin în Colegiul 2 Senat pe candidatul USL, Cristian Bodea şi i-au cerut lui Radu Ţîrle să-şi retragă pliantele în care apar declaraţiile celor doi.

„Când a spus Ilie Bolojan adevărul?”

Deşi Radu Ţîrle nu a putut fi contactat, Alianţa România Dreaptă (ARD) a transmis un comunicat de presă ce atinge tangenţial problema declaraţiilor din pliantul lui Ţîrle. De asemenea, ARD face referire şi la declaraţiile oferite vineri de către Ilie Bolojan portalului Bihor Online (bihon.ro). ARD susţine că bihorenii au dreptul să afle „când a spus Ilie Bolojan adevărul?”.

Redăm în continuare comunicatul ARD: „Colegii bihoreni ai candidatului liberal Gigi Becali declarau în primăvara anului 2008: «Radu Ţîrle este un om care poate schimba lucrurile, care va gestiona puterea în interesul bihorenilor» (Ilie Bolojan) şi «pentru Radu Ţîrle, administraţia este un lucru sfânt» (Cornel Popa). Cu toate acestea, într-o recentă declaraţie de presă, Ilie Bolojan îşi retractează afirmaţiile, susţinând că «este incorect, pentru că dacă am spus aceste chestiuni, erau date înainte ca domnul Ţîrle să-şi dea testul ca administrator public. (…) Azi nu mai au nicio valoare, dacă le-am făcut».

După cum se ştie, azi, primarul liberal al Oradiei „garantează” din nou pentru candidaţi precum Ioan Cupşa, Florica Cherecheş, Sonia Drăghici, Valeriu Boeriu sau Florian Bodog alături de care surâde angelic de pe toate panourile publicitare şi în toate ziarele locale. Trebuie, desigur, să înţelegem de aici că toţi aceşti candidaţi «vor gestiona puterea în interesul bihorenilor», pentru că «aşa ne garantează» colegul de alianţă al domnilor Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Pentru că este membru USL, Ilie Bolojan îşi arogă dreptul să stea alături de colegii săi de alianţă şi să ceară electoratului «un vot pentru Oradea».

ARD Bihor consideră că orădenii trebuie să ştie când spune Ilie Bolojan adevărul şi când aruncă vorbe goale, mai ales când pretinde despre sine că nu i-a minţit niciodată. Electoratul are acum dreptul să se întrebe: dacă în 2012, declaraţiile din 2008 ale colegilor domnului Gigi Becali «nu mai au nici o valoare» (aşa cum îi asigură însuşi primarul Oradiei) este posibil ca garanţiile de azi ale lui Ilie Bolojan să devină doar vorbe în vânt, peste un an ori peste patru”.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor