Vulturul Negru, din nou în şantier

De Cristina Ghilea
5Comentarii
Schele pe porţiunea dinspre Strada Independenţei
Schele pe porţiunea dinspre Strada Independenţei
Primăria a dispus începerea lucrărilor la porţiunea pe care o deţine spre strada Independenţei.

Doi ani este termenul în care executantul trebuie să termine reabilitarea faţadelor palatului, pe tronsoanele cu vedere spre Criş şi spre Piaţa Unirii, cu tot cu calcanele laterale. Lucrarea a fost încredinţată firmei Construcţii Bihor, apropiată UDMR. Aceasta a fost unicul ofertant în cadrul licitaţiei organizate de Primărie, pe care şi-a adejudecat-o, astfel, în luna noiembrie 2013, la valoarea de 6.427.157,59 lei fără TVA. La începutul verii trecute, executivul estima investiţia la 6.182.726 lei, fără TVA.

Timp favorabil

Deşi teoretic suntem în mijlocul iernii, condiţiile meteo au permis celor de la Constructorul Sălard să înceapă montarea schelelor. „Amplasamentul a fost predat la începutul săptămânii iar muncitorii pot începe de pe acum, pentru că prima dată trebuie să dea jos tencuiala”, spune Beniovsky Tunde, director adjunct în Administraţia Imobiliară Oradea, cea care gestionează lucrrarea. Directoarea spune că deja s-a dat comanda pentru elementele decorative speciale, după modelul celor montate pe faţada Digi deja recepţionată.

Lucrările contractate constau în desfacerea şi refacerea tencuielilor la faţade în culorile originale, reabilitarea învelitorii actuale, reabilitarea tâmplăriilor actuale, refacerea plasticii ornamentale – elementele decorative, refacerea în totalitate a lucrărilor de tinichigerie distruse sau pierdute din tablă de zinc vopsită în culorile originale, desfacerea sau demontarea unor intervenţii de pe faţade, precum şi revizuirea iluminatului exterior.

Pe Alecsandri, nu

Lucrarea nu atinge întregul Palat Vulturul Negru. Faţada ansamblului de pe strada Vasile Alecsandri este lăsată afară din intervenţia Primăriei. „Acolo nu este proprietatea Primăriei”, spune directoarea Beniovsky. Restaurarea acesteia cade în sarcina firmelor şi a instituţiilor care deţin spaţii comerciale în această porţiune a edificiului.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor