Vuşcan şi Meze – candidaţii Mişcării Populare pentru Primăria Oradea, respectiv CJ Bihor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
40Comentarii
Vuşcan şi Meze – candidaţii Mişcării Populare pentru Primăria Oradea, respectiv CJ Bihor
© Daniel Meze, Eugen Tomac şi Horea Vuşcan - Foto: JB
Horea Vuşcan va candida pentru a treia oară la Primăria Oradea, în timp ce Meze candidează pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Horea Vuşcan (34 de ani) este candidatul Mişcăriii Populare pentru Primăria Oradea, în timp ce fostul jurnalist Daniel Meze (32 de ani) e candidatul pentru şefia Consiliului Judeţean. Cei doi au ca obiectiv depăşirea pragului electoral de 5%, iar dacă vor fi sub scorul naţional al partidului patronat de Băsescu, vor trebui să se retragă. Meze şi Vuşcan au fost lansaţi marţi chiar de preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac. Cu această ocazie, MP Bihor şi-a inaugurat nou sediu, situat pe strada Emilian Mircea Chitul, pe malul Crişului Repede.

Idei liberale

După ce a mai candidat pentru diverse formaţiuni ecologiste, Vuşcan spune că acum merge pe mâna partidului lui Traian Băsescu pentru a-şi atinge obiectivul: acela de a ajunge în Consiliul Local. „La prima mea candidatură am obţinut 700 şi ceva de voturi, apoi 2.500 la a doua candidatură. Cea mai mare greşeală era să obţin 4.000 de voturi şi să nu intru în Consiliul Local Oradea, iar vocea lor să nu fie auzită. Ar fi fost o greşeală strategică a mea să nu găsesc un motor, precum Traian Băsescu şi Mişcare Populară, împreună cu care să păşim în CL, unde să facem auzite problemele celor care m-au invesitt cu încredere la ultimele alegeri”, afirmă Vuşcan.

Patronul firmei Alien Concept afirmă că, dincolo de problemele personale din trecut, succesul său profesional îl recomandă în faţa alegerilor, exemplificând cu contractele din ţară şi din străinătate ale firmei sale de automatizări şi e-ticketing, dar şi prin crearea platformei româneşti de Bitcoin (btcxchange.ro). „Libertate pentru Oradea” este sloganul sub care Vuşcan încearcă să ajungă în Legislativul local, militând pentru mai multă concurenţă economică în oraş şi mai puţin monopol. La 34 de ani, Horea Vuşcan se consideră un om realizat şi îşi motivează candidatura prin iubirea faţă de oraşul său natal. Un oraş de succes este un oraş care nu se depopulează şi, în ciuda investiţiilor Primăriei, Oradea continuă să se depopuleze, observă candidatul MP.

„Eu nu vreau să îmi văd fetiţa plecând. Vreau să trăiesc lângă cei pe care îi iubesc. Libertate pentru Oradea înseamnă reducerea taxelor şi impozitelor. De aici vin investiţii şi salarii mai mari. Asttfel, firmele vor avea nevoie de profesionişti şi aşa vor apărea şi specializările mai bune ale Universităţii”, spune cel ce, altfel, salută „investiţiile primarului”.

Meze şi cei trei „P”

Meze candidează la CJ Bihor, criticând acerb concurenţa celor trei „P”. Despre Alexandru Kiss afirmă că este „penal” şi că „mai are şi nesimţirea de a conduce comisia juridică a Consiliului Judeţean, fiind şi vicepreşedinte al CJ Bihor”. Pe Ioan Mang, Meze îl cataloghează ca fiind „plagiator”, iar pe Cornel Popa îl vede ca pe un „pensionar”, „retras şi de partidul lui în cimitirul elefanţilor”. „Fac politică pentru că îmi iubesc ţara. Vreau să am grijă de oameni, vreau să le administrez bine oamenii, dincolo de vorbăria goală pe care o auziţi de la politicieni de ani de zile”, susţine Meze.

Cu Vuşcan candidat, Mişcarea Populară crede că poate depăşit scorul PSD din Oradea, mai ales dacă social-democraţii vor veni cu un candidat fără notorietate. Tomac afirmă că MP îl girează pe Vuşcan. „Corespunde profilului de candidat pe care ni-l dorim: curajos, incomod. Împreună cu Daniel Meze, sunt doi tineri din generaţia mea, care vor să construiască aici, la Bihor, o organizaţie puternică şi şi-au asumat rolul de generator de idei”, susţine Tomac. Referindu-se la instabilitatea de până acum a filialei MP Bihor, Eugen Tomac afirmă că cei ce au condus până acum „au avut mai multe pretenţii decât au putut oferi militanţilor noştri”. Are, însă, acum încredere că tandemnul Meze-Vuşcan va confirma, aportul material al tânărului om de afaceri orădean neputând fi unul de neglijat pentru firava organizaţie judeţeană a Mişcării Populare.40Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor