Weekend cu miniştri şi congressman, la Oradea

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Jeff Miller, Titus Corlăţean si Remus Pricopie
Jeff Miller, Titus Corlăţean si Remus Pricopie
Ministrul de Externe s-a întâlnit cu un congressman, la Centrul NATO. Şi ministrul Educaţiei a fost prezent la Oradea. 

La sfârşit de săptămână, doi miniştri, dar şi un congressman american au fost la Oradea. Vizitele acestora au fost, însă, relativ discrete, nefiind programate întâlniri cu mass-media. Sâmbătă dimineaţa, ministru Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit cu congressman-ul Jeff Miller – preşedinte ale unor comitete ce tratează probleme militare în Camera Reprezentanţilor, dar şi vicepreşedinte al unui subcomitet din cadrul NATO. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cei doi au discutat subiecte de pe agenda politică internaţională, despre stadiul actual al relaţiei bilaterale România – SUA, inclusiv despre punerea în aplicare a acordului privind scutul american anti-rachetă, ce va fi amplasat la Deveselu. „A fost exprimat şi interesul pentru accelerarea procesului de acces al României în programul Visa Waiver”, mai arată MAE. Cei doi au vizitat Centru NATO HUMINT de la Oradea, însoţiţi fiind de Petru Filip, ex-primarul preşedintele comisiei de politică externă din Senat.

Apoi, duminică, la invitaţia prefectului Claudiu Pop, congressman-ul Miller s-a întâlnit la prânz cu parlamentarii de Bihor (mai puţin cei ai PDL şi UDMR, plecaţi din judeţ în weekend), cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, cu primarul Oradiei, conducerea Consiliului Judeţean, cât şi cu directorii instituţiilor deconcentrate. Prânzul a fost oferit la Hotel Continental, administrat de familia prefectului. „A fost o întâlnire bună, de circa două oră. A fost un prânz deschis, în care s-a discutat pe diverse teme. Însă în special despre judeţul Bihor şi necesitatea acordării sprijinului pentru noi investiţii, dar şi oportunităţi pe partea de învăţământ”, ne-a declarat ieri prefectul Pop. De prezenţa congressman-ului american nu este străin nici rectorul Universităţii Emanuel, Paul Negruţ. De altfel, Miller a fost onorat cu titlul de Doctor Honoris Causa al acestei universităţi.

Vizită… educativă

Sâmbătă, la Oradea a fost şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. De dimineaţă, vreme de trei ore, ministrul s-a întâlnit Liceul Penticostal Betel cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu 183 directori de şcoli, reprezentanţii sindicali din învăţământ, dar şi cei ai Consiliului Elevilor. Alături de ministru a fost preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang. „S-au ridicat probleme de la nivelul sistemului. La unele întrebări s-a dat răspuns, la altele s-a transmis că nu se poate”, ne-a declarat şeful IŞJ Bihor, Daniel Negrean. Ministrul Pricopie a apoi Universitatea din Oradea, Liceul Don Orione şi a participat ulterior la închiderea anului universitar de la Universitatea Emanuel.

Tot la final de săptămână, la Oradea s-au aflat mai mulţi academicieni, în cadrul unui eveniment ocazionat de împlinirea a 50 de ani de învăţământ continuu la Oradea. Au fost prezenţi acad. Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, ambasador al României pe lângă UNESCO, acad. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, precum şi istoricul Mihnea Berindei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !