Zapada a scos plugurile pe strazi

De Cristina Ghilea
Pe Corso, operatorul trebuie să şi transporte zăpada adunată
Pe Corso, operatorul trebuie să şi transporte zăpada adunată
O a treia ieşire a utilajelor RER pe drumurile din oraş, în această iarnă, a avut loc în noaptea dinspre marţi spre miercuri, la ora trei AM.

„Conform regulamentului, s-a acţionat pe urgenţa 1, respectiv pentru deszăpezirea căilor de acces în oraş, a străzilor principale şi bulevardelor, dar şi pentru curăţarea liniilor mijloacelor de transport în comun. Pentru îndepărtarea zăpezii s-a ieşit în teren cu 9 maşini cu material antiderapant”, informează Primăria printr-un comunicat de presă.

„Pentru Urgenţa 1 s-a împrăştiat material antiderapant – clorură de claciu sau sare cu nisip, după cum s-a stabilit anterior. În Urgenţele 2 şi 3 a trebuit să introducem şi plugurile, pentru că zăpada s-a depus şi materialele antideprante nu mai dădeau randament. Până să ajungem să parcurgem Urgenţa 4 – străzile nemodernizare şi zona dealurilor, nu a mai fost nevoie pentru că s-a înmuiat vremea”, spune Ionel Ban, director de producţie la RER Ecologic Service. Accesele pietonale din centru au fost parcurse de o echipă de 20 de persoane care au lucrat de noapte. Ieri după-amiază, directorul Ban spunea că măturătorii au ieşit din centru şi curăţau în cartiere.

Factura zăpezii din decembrie

Primăria a primit recent şi nota de plată pentru inrtervenţia împotriva primelor căderi de zăpadă din această iarnă, din luna decembrie. Pentru aproximativ zece zile de lucru, operatorul de salubritate a facturat oraşului peste 369.000 lei.

Transportul zăpezii din câteva zone ale oraşului este o prevedere introdusă recent în contractul Primăriei cu RER-ul. În contul acesteia, muncitorii încărcau, ieri, de zor, grămezile de zăpadă de pe Corso. Piaţa Unirii, Piaţa Ferdinand sau străzile Moşoiu, Avram Iancu, Iosif Vulcan sau Parcul Libertăţii beneficiază şi ele de acest tratament special.

În contextul ninsorii de miercuri, Primăria şi-a reînnoit ameninţarea cu amendare cetăţenilor care nu-şi îndepărteză zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. „Reamintim că, pentru nerespectarea acestor obligaţii, pot fi aplicate sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1500-2500 lei pentru persoane juridice”, se arată în comunicatul Primăriei.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !