Zece zile pentru sacrificarea mieilor

Mieii vor putea fi cântăriţi cu un cântar de control
Mieii vor putea fi cântăriţi cu un cântar de control
Mieii vor fi sacrificaţi în hala din Piaţa Ioşia în perioada 4 -14 aprilie, mai puţin duminică, 8 aprilie.

Orădenii care preferă carnea de miel vor avea la dispoziţie zece zile pentru a achiziţiona produsul dorit direct de la ciobani. Administraţia Domeniului Public Oradea va deschide, în perioada 4 – 14.04.2012, sectorul de sacrificare miei din Piaţa Ioşia, cu ocazia Sărbătorilor de Paşte. „Va fi deschisă hala special amenajată pentru astfel de ocazii şi va fi pus la dispoziţie un spaţiu pentru comercianţii de miei (în spatele Sectorului Bazar)”, ne-a informat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea.

Hala este complet igienizată, revopsită, este dotată cu două asomatoare pentru sacrificare şi 16 furtune cu piston. WC-ul de lângă hală este special amenajat pentru măcelari, fiind dotat cu două chiuvete din inox cu pedală. De asemenea, SC ADP SA a pregătit din timp un vestiar pentru măcelari şi un birou pentru Direcţia Sanitar Veterinară (DSV).

Tarife

Măcelarii care vor participa la sacrificarea mieilor vor plăti o taxă şi va trebui să fie sănătoşi. „Începând cu data de 03.04.2012, ora 11:00, încep înscrierile pentru măcelari, aceştia trebuie să fie autorizaţi, să aibă analizele făcute la zi, să deţină două rânduri de echipament complet (cizme, halat, bonetă, şorţ, pantaloni), două rânduri de instrumentar, trei cuţite insemnate diferit, de culori diferite şi o bardă (toporişcă)”, a precizat Florin Alexandru. Taxele percepute de ADP sunt: – 63 lei/zi/măcelar şi 10 lei/zi/cap de miel adus la piaţă.

Piaţa de miei va fi deschisă între orele 7:00-19:00 în fiecare zi, mai puţin în zilele de sâmbăta, 7 şi 14 aprilie, când se va închide la ora 16:00. Duminică, 8 aprilie, piaţa va fi închisă.

Până săptămâna trecută, pe lângă hala din Piaţa Ioşia, a mai solicitat autorizaţie pentru sacrificarea mieilor, de la Direcţia Judeţeană Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Piaţa din Beiuş.

D.B.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !