Zeiţele de la Regina Maria

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Zeiţele de la Regina Maria
Fac parte din noua gardă de actriţe a Teatrului Regina Maria. Sunt frumoase, talentate şi ard pentru fiecare rol.


Denisa Vlad e o olteancă hotărâtă pe care uşor o poţi asemui cu Angelina Jolie. La 32 de ani e mamă şi dornică să experimenteze noi şi noi proiecte ca actriţă. Denisa spune că între ea şi teatru a fost un fel de dragoste la prima vedere. „Am fost cu părinţii mei la teatru la «Gaiţele», la naţionalul din Craiova. O distribuţie cu mari actriţe, dar ceea ce m-a marcat profund a fost atmosfera, jocul nu cineva anume. Când am ieşit de acolo i-am anunţat brusc pe ai mei: «Mă fac actriţă!» Şi nu mi-am mai schimbat hotărârea. Nu m-am pregătit cu profesori. M-am pregătit singură. Înainte să mă prezint la examen am chemat-o pe mama în sufragerie şi i-am recitat. A plâns. Am ştiut că e de bine! Nu am avut niciodată emoţii! Pe scenă sunt dezinvoltă, acolo mă simt cel mai bine!”, spune Denisa Vlad. Georgia Căprărin e ardeleancă, vine de la Cluj-Napoca.

Spune că a fost o perioadă din viaţa ei de adolescentă în care „m-aş fi făcut de toate”. În liceu, Georgia studia limbi străine. „Prin clasa a XI-a am avut senzaţia că atmosfera este prea rigidă la limbi străine, prea fixă. Şi am decis să mă mut la artă dramatică. Pentru facultate m-am pregătit cu marea actriţă Melania Ursu. Am dat admiterea cu mari emoţii. Asta chiar dacă eu dădusem semne încă de mică că aş avea talent”, şi-a amintit Georgia. Tânăra actriţă crede că mama ei nu şi-ar fi dorit să devină artistă deoarece ea este pictor şi a experimentat cum este să trăieşti din artă. Cu toate acestea, atunci când a aflat care e decizia Georgiei a fost singura din casă care a spus: „Bine mami!”. Denisa şi-a dezvoltat aptitudinile artistice sub impulsul tatălui care e inginer chimist. „Tata m-a învăţat să iubesc cărţile. Cu el, în plimbările noastre, întorceam pe toate feţele cărţile pe care le citeam”, spune Denisa. Dincolo de rolurile susţinute pe scena teatrului Regina Maria, Denisa e cunoscută publicului larg şi de pe micul ecran, fiind coprezentatoare a emisiunii lui Aurel Tămaş pe Look TV. În cadrul emisiunii, Denisa a filmat scenete împreună cu Crina Matei şi Ioan Isaiu. Denisa şi Georgia sunt nelipsite de la petrecerile dedicate bebeluşilor unde joacă rolul de ursitoare. Ceea ce le uneşte pe cele două tinere e bucuria că fac meseria care le place.

Cursuri despre curajul de a fi

Georgia şi Denisa se completează reciproc. Poate, de aceea au şi decis să susţină împreună cursuri de teatru pentru copii. Cursurile au început deja, cu câteva grupe, dar sunt aşteptaţi şi alţi copii. Ceea ce le dă avânt în lucrul cu copiii e faptul că micii cursanţi sunt foarte încântaţi de ceea ce se întâmplă la ore. „Cei cu care am început să lucrăm nu mai vroiau să plece. De exemplu, avem o fetiţă şi nu vrea să plece la tatăl ei în Dubai să nu întrerupă cursul. E o reală plăcere, e o bucurie să lucrăm cu copiii!. Se întâmplă ceva minunat când suntem în preajma lor: preluăm din energia lor şi pot să spun că de fiecare dată avem ceva de învăţat de la ei. Noi încercăm să ne jucăm cu ei în mod util, să le dezvoltăm personalitatea!”, spune Denisa Vlad. „Noi nu urmărim neapărat ca aceşti copii să devină actori. În primul rând, noi le dăm toată atenţia noastră.

georgia

Cursul de actorie urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor în viaţa de zi cu zi, indiferent de domeniul de activitate pe care îl va alege copilul. Poate să-i folosească în viitor atunci când va participa la un interviu”, a completat Georgia. „E un curs despre curajul de a fi. Un curs la care copilul poate descoperi că e liber, să-şi asume ce gândeşte, să înţeleagă că are voie să greşească. Am fost surprinse să descoperim că sunt copii care nu-şi permit să greşească. E un curs la care copilul îşi dezvoltă memoria. Avem un joc, se numeşte «maşina de scris», în care copii de 5-6 ani au reuşit să reproducă un şir de 15 cuvinte fără să poată face asocieri între ele. Am descoperit calităţi ale copiilor de care nici părinţii nu ştiau, nu erau conştienţi că le au copiii lor”, a adăugat Denisa.

Înscrierile se pot face la numerele de tel: 40 726907314 (Georgia Căprărin) şi 40 744432533 (Denisa Vlad). „Cursurile au ca obiectiv iniţierea copiilor în arta actorului: improvizaţie scenică, arta şi tehnica vorbirii, antrenamentul expresiei corporale, relaţionare şi comunicare. La finalul cursului vom pune în scenă şi un mic spectacol”, e vestea bună dată de Georgia Căprărin pentru părinţi şi cursanţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !