Zile pline pentru pompierii bihoreni

De Alexandra Lăzureanu
Zile pline pentru pompierii bihoreni
Weekend-ul prelungit de sărbătoare a însemnat multă muncă pentru salvatorii de la ISU Crişana.

Vineri şi sâmbătă, pompierii militari din cadrul Staţiei Aleşd şi Detaşamentului 1 Oradea au acţionat pentru stingerea a două incendii produse la terenuri virane situate în localitatea Lugaşu de Jos, respectiv în Oradea, pe strada Americii. În urma producerii celor două evenimente, generate cel mai probabil de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, nu s-au înregistrat pagube, arzând deşeuri şi vegetaţia uscată de pe terenurile respective.

Muniţie asanată

Sâmbătă, echipajul pirotehnic al ISU „Crişana” a fost solicitat să desfăşoare o operaţiune de asanare a muniţiei rămase neexplodate. Anunţul, sosit în jurul orei 17:50, semnala descoperirea unei muniţii pe un teren viran din localitatea Tămăşeu, de către un copil, în timp ce se juca în zonă. După identificarea unei bombe de artilerie de calibru 60 milimetri, specialiştii pirotehnicieni mobilizaţi la faţa locului, au procedat la asanarea teritoriului, descoperind şi identificând alte şapte muniţii provenite din cel de-al Doilea Război Mondial: o altă bombă de artilerie de calibru 60 milimetri, patru proiectile de calibru 20 milimetri, o grenadă defensivă şi un cartuş. Muniţiile descoperite au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii ulterioare.

Evenimente periculoase

În aceeaşi zi, în jurul orei 19:40, forţele de intervenţie ale Staţiei de Pompieri Aleşd au localizat şi lichidat un incendiu izbucnit la podul unei locuinţe din localitatea Peştere, comuna Aştileu. Acţionând cu operativitate, pompierii au împiedicat propagarea flăcărilor şi producerea de pagube materiale, evenimentul soldându-se cu arderea funinginii din interiorul coşului de fum.

În cursul zilei de duminică în jurul orei 17:40, pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au acţionat cu scara culisabilă pentru îndepărtarea unei bucăţi de tablă desprinsă parţial de pe acoperişul unui bloc de locuinţe de pe strada Madach Imre din municipiu, înlăturând astfel pericolul pe care aceasta îl prezenta pentru trecători şi autoturismele parcate în zonă.

În cursul nopţii de duminică spre luni, în jurul orei 01:20, în urma unui apel pe numărul unic 112, efectuat de fiul persoanei aflate în situaţia de urgenţă, Detaşamentul 1 Oradea s-a deplasat în municipiu, pe strada 1907, într-o misiune de salvare de persoane. „Acţionând cu accesoriile din dotare, pompierii militari au pătruns în locuinţa indicată de apelant, unde au găsit-o pe proprietară, întinsă pe jos într-o încăpere, aflată în imposibilitatea de a se mişca, din cauza unor probleme de natură medicală. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean prezent la faţa locului, i-a acordat femeii, în vârstă de 87 de ani, îngrijirile necesare” a explicat locotenent Camelia Roşca, ofiţerul de presă al ISU Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !