Zilele Culturii Slovace, la Cetatea Oradea

Reactualizat la:
Zilele Culturii Slovace, la Cetatea Oradea
© FOTO: Primaria Oradea
În acest weekend vor avea loc Zilele Culturii Slovace din Bihor.

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România și Departamentul pentru Slovacii din diaspora, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, vor organiza în perioada 02.-03.09.2016 acțiunea culturală ”Zilele Culturii Slovace din Bihor”.

Evenimentul va debuta vineri, în data de 02.09.2016, începând cu ora 17.00, la Consulatul onorific al Slovaciei în Cetatea Oradea, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace.

Sâmbătă, 03.09.2016 programul evenimentelor culturale va continua începând cu ora 15.30. Slovacii din Bihor se vor întrece în gătitul tradiționalelor găluște cu brânză și a plăcintelor din cartofi.

Seara va continua cu un spectacol artistic de dansuri și muzică tradițională a slovacilor prezentate de: ansamblul folcloric ”Cerovina” din Valea Cerului, ansamblul folcloric ”Datelinka” din Vărzari, ansamblul folcloric ”Lipka” din Budoi, grupul vocal ”Srdiecko” din Borumlaca, grupul vocal ”Varadan” din Oradea și grupul vocal ”Fialka” din Mădăras.

După programul cultural, partea finală a evenimentelor se va încheia cu un curs de inițiere în dansurile tradițional slovăcești din Bihor, susținut de un coregraf din Slovacia pentru cei care doresc să învețe primii pași de dans.

Printre invitații evenimentului se află: președintele Parlamentului Republicii Slovace Andrej Danko; președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României Florin Iordache; ambasadorul Slovaciei la București Jan Gabor, delegația Forumului Mondial al Slovacilor din diaspora, condusă de către președintele Vladimir Skalsky, alături de peste 20 de președinți ai asociaților reprezentative de slovaci din Europa. Pe parcursul acestor trei zile, vor avea loc întâlniri cu conducerea Prefecturii Județului Bihor, Consiliului Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Aceste întâlniri sunt organizate și cu scopul de a stabili pe viitor diferite strategii de dezvoltare în diferite proiecte culturale, economice dar și proiecte politice externe ale României.

Sâmbătă, 3 septembrie

15.30 – Sosirea invitaților în Cetatea Oradea

16.00-18.00 – Deschiderea concursului de gastronomie

19.30-21.00 – Program cultural-artistic: cântece și dansuri slovace

21.00-21.30 – Şcoală de dans

21.30-22.00 – Cina

22:00 – Seară cu muzică slovacă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !