Zilele Liceului „Nicolae Jiga” Tinca

De Veronica Bursaşiu
Ioana Dragoş Gajdo, invitata trupei de teatru
Ioana Dragoş Gajdo, invitata trupei de teatru
În weekend au avut loc Zilele Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca. În acest an, evenimentul a fost inclus într-un proiect al Primăriei Tinca: „Viața democratică a cetățenilor defavorizați din UE, abordată la nivel local, între comunele Tinca și Zsadány, Ungaria”.


În cele trei zile dedicate proiectului, pe scena Centrului Cultural Tinca au avut loc trei seminarii-conferințe, având tematici diferite: „Participarea cetățenilor defavorizați la viața democratică a UE”, „Rolul cooperării pentru dezvoltare a UE”, ”Viitorul Europei”. Elevii de liceu s-au pregătit cu prezentări power-point, cele mai bune fiind jurizate și premiate de un juriu format din: dl. Hava Florian, director la Școala Gimnazială „Dacia” Oradea, dl. Foghiș Adrian, directorul Zonei Metropolitane, și reprezentant APAREGIO – Apă Canal, dl. primar ing. Coste Teodor și dir. adjunct al liceului tincan dl. prof. Orban Iuliu.

Trupa de teatru și film „Actori Amatori” Tinca a prezentat două dintre spectacolele lor, cele mai reușite, și anume „Ciao, Italia !”, o adaptare după „Îndrăgostiții din Ancona”, scrisă de Vajda Katalin, și „Soţul la Vânătoare”, adaptare după Monsieur Chasse, de George Feydeau. Adaptarea pentru liceu a fost realizată de coordonatorul trupei, domnul director adjunct al liceului tincan, prof. Orban Iuliu.

Invitata specială a trupei de teatru tincan a fost actrița Ioana Dragoş Gajdo, de la Teatrul Regina Maria Oradea, care a fost chemată pe scenă în aplauzele celor 400 de spectatori prezenți în sala de spectacole de la Tinca.

Programul de sâmbătă seara a fost încheiat cu concertul Alinei Eremia, care a urcat pe scenă alături de cei doi dansatori, făcând un show deosebit pentru o sala arhiplină.

În seara zilei de duminică a urcat pe scenă Ansamblul Crişana, cu un program deosebit pentru publicul prezent. Din comuna Zsadany, Ungaria, a ajuns la Tinca o delegație formată din 70 de persoane, printre care trupa de teatru a comunei, care a prezentat o piesă de teatru pentru publicul maghiar prezent în sală. În paralel, echipele de fotbal și handbal au disputat competiţiile de profil în sala de sport a liceului din Tinca. Cu toții au putut urmări piesa de teatru „Soţul la vânătoare”, cu supratitrare în limba maghiară. În finalul programului Ansamblului Crișana, domnul primar ing. Coste Teodor a oferit diplome mai multor cupluri la aniversarea a 50 de ani de căsnicie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !