Ziua Armatei Române

De Alexandra Lăzureanu
Reactualizat la:
9Comentarii
Ziua Armatei Române
Ziua de 25 Octombrie reprezintă un simbol cu valoare de referinţă pentru conştiinţa poporului român.

UPDATE | Oradenii au venit in numar mare in parcul 1 Decembrie sa sarbatoareasca Ziua Armatei Romane. Cei mai entuziasti dintre privitori au fost copii, care au oferit flori militarilor iar apoi au testat arsenalul din dotarea armatei. 

Aceasta este o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc – de la cei care au contribuit, din vechime, la formarea naţiunii şi a statului român, ori de la eroii ştiuţi sau neştiuţi care au luptat în cele două războaie mondiale, până la militarii căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din afara ţării, după 1990.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române, Garnizoana Oradea organizează o ceremonie militară religioasă în data de 25 octombrie 2013, între orele 12:00 – 13:25, la Statuia ostaşului român din Parcul 1 Decembrie din Oradea. La această activitate se vor evidenţia momentele semnificative ale existenţei Armatei României şi se vor depune coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia ostaşului român. Totodată, pentru sărbătorirea Zilei Armatei Române, se organizează manifestări cultural-educative şi de cunoaştere a tradiţiilor ostăşeşti, după cum urmează: în data de 24.10.2013, începând cu ora 9:00, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, Centrul Militar Judeţean Bihor organizează „Ziua Armatei Române în şcoli”.

De la ora 11:00, la Cercul Militar din Oradea se desfăşoară un simpozion dedicat Zilei Armatei Române, organizat de către Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „General Traian Moşoiu” Bihor, în colaborare cu alte asociaţii.

Ulterior, în data de 25.10.2013, între orele 11:00 – 14:30, pe platoul din spatele Statuii ostaşului român din Parcul 1 Decembrie se organizează o expoziţie de prezentare a activităţilor, tehnicii şi armamentului unităţilor militare din garnizoana Oradea.

Totodată, între orele 13:25 – 14:30, militarii vor oferi cetăţenilor municipiului prezenţi la ceremonia militară religioasă câte o porţie de ceai sau vin fiert preparat în bucătăriile rulante de campanie, iar între orele 13:30 – 16:00, se poate vizita Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand” – filiala Oradea, de pe Calea Armatei Române nr. 24/A, accesul în incinta muzeului fiind liber.

„În această zi de sărbătoare, invităm toţi cetăţenii municipiului Oradea să fie alături de militari la manifestările organizate de Garnizoana Oradea.” transmite comandantul Garnizoanei Oradea, colonel Grigore Morar.

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor