Ziua Mondială a Mediului, serbată

De Simona Albinaru
foto: romaniatv.net
foto: romaniatv.net
Concurs de machete și desene sunt câteva din activităţile derulate pentru marcarea acestei zile.


Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe data de 5 iunie şi oferă ocazia de a readuce în atenţia publicului unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului.

Tema aleasă pentru acest an, „Şapte miliarde de vise, o singură planetă. Să consumăm responsabil” îşi propune să atragă atenţia asupra consumului nesustenabil de resurse naturale, în special în ceea ce priveşte apa, energia şi hrana, în condiţiile în care bunăstarea omenirii, calitatea mediului înconjurător, funcţionarea economiei mondiale depind de gestionarea responsabilă a acestor resurse.

Pentru a marca evenimentul, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, GNM – Comisariatul Județean Bihor și Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea vor organiza mai multe activități. Printre acestea se numără concurs de machete și desene „Cei mai buni ecologiști!” având ca și tematică Lumea pe care ne-o dorim!, concurs adresat elevilor din ciclul primar de la unitățile școlare din județ. Cele mai reușite lucrări vor fi premiate în data de 5 iunie.
De asemenea, la sediul APM Bihor va avea loc o expoziţie cu lucrările participante în cadrul concursului „Cei mai buni ecologiști!”. „O altă activitate derulată cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului este concursul naţional de ecologie și protecţia mediului „Floare de Lotus”, ediţia a XV-a. La acest concurs participă elevii de la Cercurile de Protecţia Mediului din ţară. Concursul este structurat pe următoarele secţiuni: desene, proiecte de mediu, referate, respectiv realizarea unor decoraţiuni din materiale reciclabile”, ne-a spus Sanda Mercea, directorul APM Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !