Ziua Mondiala a Tineretului, pe Copacabana

De Cristian Horgoș
Invitaţie la ZMT 2013 – Rio de Janeiro
Invitaţie la ZMT 2013 – Rio de Janeiro
Şi tinerii români sunt invitaţi la Ziua Mondiala a Tineretului 2013, care va avea loc la Rio de Janeiro.

Ziua Mondiala al Tineretului este o minunată „invenţie” a Fericitului Ioan Paul al II-lea. Aceste întâlniri au umplut de entuziasmul credinţei milioane de tineri, au atins inimile cele mai împietrite, au alinat cele mai adânci suferinţe şi au arătat lumii întregi că atunci când tinerii sunt apăraţi, stimaţi şi încurajaţi pot face lucruri minunate.

„Papa Ioan Paul al II-lea a «pariat» pe tineri, iar Papa Benedict crede mai departe în acest pariu. Împreună cu mulţimea de tineri din întreaga lume şi tinerii români au ocazia de a creşte în credinţă şi de a o mărturisi participând, între 23 şi 28 iulie 2013, la Ziua Mondiala al Tineretului 2013. Aceasta este o experienţă profundă, într-un fel unică, de comuniune a Bisericii universale: tineri din toate colţurile lumii uniţi, de aceeaşi credinţă în Isus Cristos, în jurul Sfântului Părinte, pentru a se ruga, a sărbători şi a se cunoaşte; pentru a spune lumii întregi: Cristos nu ne răpeşte nimic, ci ne dăruieşte totul!”, mai transmit organizatorii.

Tema ediţiei a 28-a este: „Mergeţi şi faceţi ucenici toate popoarele” (Matei 28,19).

Liturghia de deschidere va fi prezidată, pe plaja din Copacabana, de monseniorul Orani Joao Tempesta, arhiepiscop de Rio de Janeiro.

Cateheze şi în română

Între 24 şi 26 iulie episcopi din întreaga lume vor oficia cateheze în biserici, colegii sau săli de sport din Rio. Vor exista trei cateheze şi în limba română.

Papa Benedict va fi primit pe 25 iulie, pe plaja din Copacabana. Tot acolo se va celebra o impresionantă Cale a Crucii pe 26 iulie.

Iar pe 27 şi 28 iulie, Sfântul Părinte va prezida Veghea de rugăciune şi Sfânta Liturghie finală pe teritoriul bazei aeriene din Santa Cruz, aflată la vestul oraşului Rio de Janeiro.

Festivalul Tineretului va avea loc în paralel, între 22 şi 26 iulie şi va conţine manifestări artistice şi religioase din viaţa şi spiritualitatea tinerilor din lumea întreagă, inclusiv expoziţii, concerte, recitaluri, filme, dansuri şi spectacole de teatru, precum şi momente de comuniune propuse de Conferinţe Episcopale.

Organizatorii au stabilit că participanţii vor trebui să aibă o vârstă între 14 ani şi 32 de ani însă, pentru tinerii români este de preferat ca vârsta minimă să fie de 18 ani.

300 euro plus avionul

Comitetul de Organizare Local a Ziua Mondiala al Tineretului Rio 2013 se ocupă de cazare, masă, transport în oraşul Rio, asigurare împotriva accidentelor şi materialul pentru participanţi (rucsacul pelerinului).

Responsabili ai organizării românilor atraşi de Ziua Mondiala al Tineretului Rio 2013 sunt preoţii Felix Roca din Iaşi, şi Codruţa Fernea din Cluj.

Pentru înscriere se completează până pe 15 februarie formularul de pe site-ul www.zmtromania.ro, unde se găsesc şi alte detalii.

Se achită un avans de 300 de euro reprezentând taxa de participare la Ziua Mondiala al Tineretului şi la Săptămâna Misionară şi taxa pentru însemnele grupului din România.

Costul transportului va fi stabilit după încheierea înscrierilor, fiind estimat între 1.200 şi 1.500 de euro, în funcţie de numărul participanţilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !