Ziua Pământului, serbată de APM

De Simona Albinaru
Ziua Pământului, serbată de APM
Pe data de 22 aprilie se serbează Ziua Pǎmântului.

Aceasta a fost fondată de către senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice pentru mediul înconjurător. Această zi a debutat printr-o acțiune de amploare, la care au participat peste 20 de milioane de americani, care au protestat la adresa abuzurilor față de mediu și de resursele acestuia. Protestul a avut un mare impact asupra întregii lumi, astfel încât treptat, tot mai multe state au preluat această zi ca o sărbătoare a naturii.

Poluarea în neștire, deversările de petrol și de alte substanțe dăunătoare în apele mărilor și oceanelor, eliberarea în aer a unor cantități însemnate de gaze și fum de la coloșii industriali, defrișarea pădurilor, au fost conștientizate de către cetățeni, mass-media şi oficiali. Acestea au devenit țintele acțiunilor ecologice de luptă pentru salvarea mediului.

Serbată

Preluată de la nivel internațional, această sărbătoare ecologică este marcată și în România, începând din 1990, prin manifestări specifice: igienizarea spațiilor verzi, plantarea de pomi, expoziții de pictură cu tematică ecologică, demonstrații de transport ecologic, seminarii și conferințe pe teme de mediu, întreceri între școli, jocuri interactive etc.

Scopul celebrării acestei zile, eveniment simbol al responsabilității civice în protecția mediului, este de a conștientiza populația și factorii de decizie privind necesitatea conservării resurselor naturale ale planetei”, a precizat Sanda Mercea, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor.

Agenția pentru Protecția Mediului Bihor va marca acest eveniment prin participarea la mai multe activități organizate în parteneriat cu instituții de învățământ din municipiul Oradea. Astfel, azi, la Grădinița Trei Ursuleţi Oradea, copiii vor afla mai multe despre Pământ.

O altă activitate dedicată Zilei Pământului este organizarea în intervalul 20 – 30 aprilie la sediul APM Bihor a unei expoziții realizată de către elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Sîntandrei din obiecte decorative confecţionate prin intermediul tehnicii origami dedicatǎ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !