1.504 de candidaţi pentru titularizare

De Crina Dobocan
1.504 de candidaţi pentru titularizare
Doar 74 din posturile scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor sunt titularizabile.

Peste 1.500 de persoane s-au înscris la examenul de titularizare din acest an. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a scos la concurs 1.096 de posturi, potrivit inspectorului şcolar general adjunct Nicolae Avram. Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat pe 19 mai. Începând de ieri şi până pe 24 mai vor fi validate fişele de înscriere, iar din 26 mai până la încheierea anului şcolar candidaţii la concursul de admitere în învăţământul preuniversitar trebuie să-şi susţină inspecțiile la clasă. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 21 iulie candidații vor susține examenul scris.

„Au fost 1.672 de posturi libere, dintre care 576 au fost ocupate în perioada de mobilitate a titularilor. Au mai rămas 1.096 de poziţii libere. 74 dintre acestea sunt posturi titularizabile (36 în mediul urban şi 38 în mediul rural), 326 sunt posturi complete (135 în mediul urban şi 191 în mediul rural), 696 sunt fracţiuni (233 în urban şi 460 în rural)”, a declarat prof. Alin Novac-Iuhas, inspectorul responsabil cu resursele umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Cereri pentru educatori

La nivelul judeţului Bihor au fost constituite patru centre de concurs (la Şcoala Gimnazială „Dacia” – pentru învăţători şi educatori), la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – profilul uman, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – pentru real, şi la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” – pentru disciplinele tehnice şi învăţământul special.

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru ocuparea unui post de învăţător sau educator (593). 456 de dosare au fost depuse pentru ocuparea unui post la disciplinele umane, 324 de candidaţi s-au înscris pentru disciplinele reale şi 131 pentru disciplinele tehnice şi pentru învăţământul special.

„Posturile scose la concurs diferă de la an la an. Spre exemplu, anul trecut am avut multe posturi pentru învăţământul primar şi preşcolar. În acest an, avem multe posturi pentru educaţie fizică şi sport”, a exemplificat inspectorul Novac.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !