16 locații pentru reîncărcarea mașinilor electrice

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
2Comentarii
Clujul a inaugurat deja câteva stații de acest gen, care pot fi utilizate gratis.
Clujul a inaugurat deja câteva stații de acest gen, care pot fi utilizate gratis. - © Foto: cluju.ro
Primăria a stabilit locațiile pentru cele 16 stații de reîncărcare rapidă a mașinilor electrice, stații care ar urma să fie realizate în contul unui proiect cu finanțare de la Fondul Național de Mediu.

„La stabilirea locațiilor s-a ținut cont de sugestiile oamenilor, de situația juridică a terenurilor unde vor fi amplasate stațiile și de puterea electrică disponibilă. În acest moment proiectul e în stadiul studiului de fezabilitate, urmând ca în perioada următoare să fie depus spre finanțare”, a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

Condițiile cerute sunt ca municipiul să fie proprietar al terenului pe care se amenajează aceste spații, să nu existe ipoteci sau alte sarcini pe acel teren, să existe un acces neîngrădit la aceste stații, să existe suficentă putere la rețeaua electrică din zonă, pentru că aceste spații sunt mari consumatoare de energie.

Primăria a transmis că toate aceste condiții sunt îndeplinite de terenurile propuse pentru cele 16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Practic, se încearcă accesarea în întregime a sumei avute la dispoziție, de aproximativ 2,5 milioane de lei. Prin acest program se asigură 190.000 de lei pentru fiecare post de reîncărcare. Contribuția orașului Oradea va fi de 10% din cheltuielile eligibile.

Termenul de depunere a cererilor este prelungit până în ianuarie 2019.

statii incarcare masini electrice oradea

Locațiile sunt:

1) Aquapark Nymphaea 1
2) Aquapark Nymphaea 2
3) Parcul Traian/Palatul de Justiție
4) Strada Dunării/Serviciul de Pașapoarte
5) Gara Centrală
6) Parcare Primăria Oradea
7) Oradea Plaza
8) Universitatea din Oradea
9) Arena „Antonio Alexe”
10) Parcul Salca
11) Sala Polivalentă
12) Strada Alexandru D. Xenopol
13) Strada Nufărului
14) Bulevardul Dacia
15) Parcul Eurobusiness II
16) Strada Tudor Vladimirescu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor