230 de firme la conferinta in constructii

De Veronica Bursaşiu
230 de firme la conferinta in constructii
FPB îşi propune să amendeze Legea achiziţiilor publice, dar şi să resusciteze lucrările la Autostrada Transilvania.

Reprezentanţii celor mai importante firme de construcţii din 11 judeţe de graniţă din România şi Ungaria se întâlnesc azi la Double Tree by Hilton, într-un eveniment marca FPB.

Este vorba despre cea de-a VI-a ediție a Conferinței regionale în domeniul construcțiilor, cu titlul „Arhitectura transfrontalieră a construcţiilor”, organizată împreună cu Confederaţia Asociaţiilor de Afaceri Transilvania şi Confederaţia Industriaşilor şi a Angajatorilor din Ungaria MGYOSZ, sub înaltul patronaj al Uniunii Naţionale a Patronatului Român.

La această conferinţă vor fi prezenţi 230 de întreprinzători privați din domeniul construcțiilor: Bihor, Arad, Timiş, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Hunedoara, precum și invitați din Ungaria: Békés, Hajdú Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg și Csongrád.

Teme de actualitate

„Vor fi dezbătute teme de mare actualitate și importanță pentru furnizorii de servicii cât și beneficiarii acestora. Secțiunile conferinței sunt următoarele: eficienţa energetică a clădirilor şi utilizarea resurselor regenerabile, colaborare transfrontalieră în accesarea de fonduri europene şi realizarea proiectelor de investiţii, necesitatea finalizării Autostrăzii Transilvania şi racordarea la sistemul European de autostrăzi, licitațiile între calitate şi buget”, spune Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, organizator al conferinţei.

„Din partea autorităţilor au confirmat participarea la această conferință, în calitate de invitați speciali, oameni care pot da răspunsuri avizate la problemele ridicate în cadrul conferinţei: Ministrul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Turismului și Mediului de Afaceri Maria Grapini, Ministrul Apelor, Pădurilor și Pisciculturii, Lucia Varga și Directorul Agenției de Dezvoltare Nord Vest Marcel Boloş, Marioara Capră director al direcţiei tehnice al CNADNR”, spune Raul Derecichei, director general al FPB. Preşedintele Ioan Lucian spune că în cadrul conferinţei se va propune amendarea Legii achiziţiilor publice. Oamenii de afaceri doresc ca preţul cel mai mic să nu mai fie cel mai important criteriu de atribuire a licitaţiei. „Vom propune o formulă care să ţină cont şi de calitate, pentru că e greu de crezut că o lucrare care se adjudecă la 40% din preţul de pornire se poate realiza conform caietului de sarcini”, susţine preşedintele Lucian.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !