37 de persoane fără forme de angajare

De Dan Birta
1Comentariu
37 de persoane fără forme de angajare
Nu mai puţin de 37 de persoane au fost depistate de inspectorii ITM Bihor fără forme legale de angajare în controalele desfăşurate în perioada 20 – 24 aprilie 2015.

„Cele 37 de persoane fără forme legale de angajare din Bihor activau în următoarele sectoare: construcţii – 15 persoane, şapte în comerţ, patru persoane în domeniul prelucării lemnului, şapte persoane lucrau în sectorul transporturilor, două în asociaţii de pădurit şi păstorit şi două munceau în domeniul curăţeniei”, ne-a informat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

La nivel naţional

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 20-24 aprilie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.720.300 de lei, adică 390.977 de euro.

Au fost depistate 166 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 37 erau din Bihor, 21 din Mureş și 19 din județul Cluj. Inspectorii de muncă au făcut cinci propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de cinci persoane fără contracte individuale.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.342.800 de lei din care 900.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 394 de angajatori din care 64 pentru muncă fără forme legale. Au fost sancționate 13 persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 377.750 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a două echipamente de lucru.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 46 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 26 au avut loc în București.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor