5.324 de locuri la Universitatea Oradea

5.324 de locuri la Universitatea Oradea
Universitatea Oradea dispune de 5.324 de locuri. Dintre acestea 1.645 sunt bugetate şi 3.679 cu taxă.

Universitatea Oradea a primit cifra de şcolarizare pentru învăţământul universitar de licenţă. Cifra de şcolarizare a fost distribuită facultăţilor. Acestea au împărţit locurile pe domenii şi specializări. Cifra de şcolarizare pentru învăţământul de licenţă a fost aprobată în şedinţa de luni a Senatului Universităţii. Astfel, pentru anul universitar 2011/2012, Universitatea Oradea dispune de un număr de 5.324 de locuri. Dintre acestea 1.645 de locuri sunt bugetate şi 3.679 de locuri sunt cu taxă. Din cele 1.645 de locuri bugetate, 30 sunt pentru cetăţenii romi.

„Am primit, cu întârziere, cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2011-2012. Legea spune că toate elementele legate de admitere trebuie făcute cunoscute cu şase luni înaintea examenului. Noi am afişat metodologia şi criteriile de admitere pentru fiecare specializare şi domeniu pe site-ul universităţii. Acum a sosit ordinul de ministru cu cifra de şcolarizare la învăţământul universitar de licenţă. Am distribuit cifra facultăţilor, care au împărţit locurile pe domenii şi specializări. Astfel, cifra totală de şcolarizare pentru locurile bugetate este cu şase mai mare decât anul trecut. De asemenea, în acest an, avem mai puţin cu 600 locuri nebugetate decât anul precedent”, a spus rectorul Universităţii, Cornel Antal.

Capacitate maximă la Universitatea Oradea

Potrivit acestuia, este primul an în care numărul de locuri total nu are voie să depăşească capacitatea maximă de şcolarizare.

„Capacitatea maximă de şcolarizare este dată pentru fiecare specializare de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii Învăţămâîntului Superior (ARACIS). Pe măsură ce programele sunt evaluate de ARACIS, acesta stabileşte şi cifra de şcolarizare. În acest an, Ministerul ne impune să nu depăşim această capacitate de şcolarizare. Numărul de locuri propuse cu taxă, fără a depăşi capacitatea de şcolarizare, este de 3.679. În total numărul de locuri la învăţământul de licenţă este de 5.324 de locuri, sub capacitatea totală de şcolarizare cu 100 de locuri mai puţin faţă de capacitatea maxim admisă”, a precizat rectorul Cornel Antal.

Mai multe despre locurile pe fiecare facultate şi specializare în parte pot fi consultate pe site-ul www.bihon.ro, dar şi pe site-ul universităţii.

În curând, Universitatea Oradea va tipări şi ghidul admiterii.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !