8.400 ore de voluntariat în şase ani

De Simona Albinaru
Voluntari „celeşti” FOTO: HABITAT
Voluntari „celeşti” FOTO: HABITAT
Compania Celestica din Oradea a implicat mai mult de 1.000 de angajaţi în cadrul parteneriatului cu Habitat for Humanity Beiuş început în 2010.


În perioada 15 şi 25 septembrie 2015, Habitat for Humanity Beiuş găzduieşte din nou sute de voluntari de la compania Celestica în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur” din Oradea, unde voluntarii vor ridica patru locuinţe în doar nouă zile.

Colaborarea între Celestica şi Habitat for Humanity Beiuş datează din anul 2010 când angajaţii companiei au pus temelia unei fundaţii în cadrul unui proiect realizat de Habitat for Humanity Beiuș în parteneriat cu asociaţia Căminul Felix din Oradea. De atunci, an de an, voluntarii „celeşti” au continuat să sprijine activitatea asociaţiei şi contribuit la turnarea fundaţiilor a 10 case, la construirea integrala a 6 locuinţe şi la ridicarea zidurilor la alte 24 de case. Peste 1000 de angajaţi au făcut acest lucru posibil, însumând 8400 ore de voluntariat, adică aproape trei ani de muncă prestata de un angajat care ar munci neîntrerupt opt ore pe zi.

Locuinţe sigure

Proiectul „Locuinţe pentru un viitor sigur” se întinde pe o durată de trei ani. Casele sunt construite pe terenul pus la dispoziţie de Administraţia Imobiliară Oradea cu voluntari români şi străini sub supravegherea specialiştilor Habitat for Humanity Beiuș. Acestea sunt realizate în sistem multifamilial, duplex şi forplex, aşa încât două sau patru familii împart acelaşi imobil.

O locuinţă are suprafaţa de 56 m2 şi este compusă din două dormitoare, living, bucătărie şi baie. Ca şi materiale de construcţii se folosesc cărămizi cu goluri verticale, iar nivelul superior este din lemn cu pereţi de tip sandwich realizaţi din vată minerala, polistiren, gips carton, OSB şi tencuială nobilă. Toate acestea împreună cu ferestrele termopan oferă o termoizolaţie excelentă, astfel încât locuinţa va fi încălzită cu un cost extrem de scăzut. La finalul proiectului 30 de familii vor avea o casă sigură, decentă şi sănătoasă.

Voluntarii vor începe ziua de lucru cu un instructaj care le va oferi toate informaţiile necesare pentru ca oricare să poată executa lucrările ce vor avea loc, prin urmare nu e nevoie de nici un fel de experienţă în domeniul construcţiilor şi se vor găsi activităţi după puterea fiecăruia sub îndrumarea şi supravegherea specialiştilor Habitat for Humanity Beiuș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !