A defrisat ca sa… reimpadureasca!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
12Comentarii
Rădăcini smulse şi cioturi de salcâmi, la Girişu de Criş
Rădăcini smulse şi cioturi de salcâmi, la Girişu de Criş
Primarul de Giriş a dispus raderea salcâmilor din comună. Spune însă că în loc vor fi plantaţi alţi arbori.

Primarul de Giriş, Ioan Paşca, a dispus defrişarea unei suprafeţe din comună, însă promite că se vor planta alţi arbori. Suprafaţa respectivă este delimitată de drumul judeţean ce trece din comună şi de calea ferată, pe partea stângă a drumul, în direcţia dinspre Oradea.

Salcâmii au dispărut pe o suprafaţă de circa 2 hectare, însă primarul susţine că la toamnă vor fi plantaţi, în loc, tei şi plopi euroamericani. „Pădurea avea 20 de ani. Avem autorizaţie pentru punere în valoare. Avem şi Hotărâre de Consiliu Local. O să venim cu un buldoexcavator, îl discuim şi la toamnă plantăm”, ne spune primarul Paşca, adăugând că totul s-a făcut cu ştiinţa celor de la ITRSV.

Acum, locul arată oribil: rădăcini de copaci smulse, urme adânci de tractori, dar şi o sumedenie de copaci şi copăcei mai tineri tăiaţi. Printre urmele fostului arboret, deşeuri. În special flacoane.

Părculeţ fără bani?

Primarul plusează, informând că pe o suprafaţă de 80 de ari va amenaja şi locuri de joacă pentru copii. „Vrem să facem şi un stadion de 100 mp – spaţiu verde. Să fugă băieţii după minge”, transmite primarul. Întrebat dacă banii sunt alocaţi deja prin bugetul local, Paşca se repliază. „Lucrările sunt începute şi le vom face cum avem banii. Încă nu am alocat niciun leu. Numai am început proiectul. Vom face o rectificare de buget şi vom aloca în jur de 50.000 de lei noi, deocamdată”, spune Paşca.

Altfel, primarul este nemulţumit de finanţele comunei şi, deşi liberal, spune că şi acum se simte ca şi cum ar fi tot în Opoziţie! „Tot în Opoziţie am fost şi tot în Opoziţie sunt şi acum, cred. La Sântandrei de unde au avut să facă trei parcuri?! În fund, la Palota au făcut parc, nimeni nu merge acolo”, atacă Paşca.

Comuna Girişu de Criş a primit de la Consiliul Judeţean 300.000 lei noi. Bugetul comunei este în jur de 1,1 milioane de lei noi. Ioan Paşca spune însă că din aceşti bani trebuie să-şi cofinanţeze şi proiectele pe apă şi pe Măsura 322, finanţate prin fonduri europene. De asemenea, are de plătit penalităţi la Măsura 322, în valoare de 200.000 lei noi, din cauza întârzierilor cauzate de contestaţiile depuse la licitaţia organizată de Primărie…

Taguri: ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor