A fotografiat crime, autopsii, dar şi pe Nicolae Ceauşescu

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
A fotografiat crime, autopsii, dar şi pe Nicolae Ceauşescu
© Nicolae Meseşan - Foto: Ovi. D. Pop
Fostul fotograf al Parchetului Bihor, al cotidianului Crişana, dar şi fotograful oficial al lui Nicolae Ceauşescu în Bihor prezintă expoziţia „Oradea în Epoca de Aur”.

Se declară preocupat mai mult de tehnica fotografică şi de foto-reporaj decât de arta fotografică. „În activitatea mea am adunat o mare colecţie de fotografii, pe care doresc să le prezint orădenilor în două sau trei expoziţii”, spune Nicolae Meseşan.

„Oradea în Epoca de Aur (I)”

Vernisajul expoziţiei renumitului fotograf orădean Nicolae Meseşan „Oradea în Epoca de Aur (I)”, va avea loc joi, 4 februarie 2016, ora 18.00, la Ovidpop Photo Art Gallery din cadrul Era Park Oradea.

A fost fotoreporter al cotidianului Crişana, prilej cu care a făcut parte din echipa de fotoreporteri care a surprins în imagini cele trei vizite ale Preşedintelui Nicolae Ceauşescu în Bihor. Nicolae Meseşan spune însă că profesia sa de bază este cea de tehnician T C M şi cea de tehnician criminalist, pe care am profesat-o alături de cea de fotograf.

„Ca tehnician criminalist la Parchetul Bihor am făcut fotografii la crime, autopsii, corpuri delicte şi micro-urme, unde se cerea o mare experienţă şi o tehnică deosebită”, mărturiseşte fotograful. Orădenii s-au bucurat de tehnica fotografică a lui Nicolae Meseşan şi la Studiol MESALIM. Domnia sa a povesteşte cum „s-a cunoscut ”, cu aparatul foto: „Am fost pasionat de fotografie încă din copilărie având sansa de a mă specializa în arta şi tehnica fotografică la şcoli cu tradiţie. Aparatul foto îmi este cel mai bun prieten, de care nu m-am despărţit nici când s-a uzat sau a fost depăşit. Păstrându-le, am realizat o colecţie interesantă de aparate şi de apratură şi accesorii de laborator.

Primul aparat foto a fost un SMENA 2, pe care l-am primit la aniversarea vârstei de 14 ani, în anul 1961. Cu acest aparat am făcut primele fotografii care, unele erau bune, altele supra-expuse, altele sub-expuse. Această nedumerire m-a determinat să-l demontez, să văd ce are în interior şi cum functionează timpul de expunere, diafragma etc. Dar la demontare au sărit piesele din el deoarece acele aparate funcţionau pe bază de pârghii şi arcuri. Timp de o lună m-am chinuit să-l remontez, am reuşit, dar am învăţat pe pielea mea cum funcţioneaza un aparat foto”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor