A inceput evaluarea prescolarilor

A inceput evaluarea prescolarilor
Preşcolarii au început să fie evaluaţi pentru a se constata dacă sunt apţi sau nu pentru clasa 0.

Potrivit Calendarului înscrierii în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013, perioada de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor este 20-29 februarie 2012.

Pentru evaluarea psihosomatică a micuţilor, în Oradea şi în judeţ s-au constituit 15 centre de evaluare. Centrele au fost afişate pe site-ul Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor (www.isjbihor.ro).

„La evaluare pot participa copiii care au vârsta de 6 ani împliniţi până la 31 august 2012, inclusiv şi copilul care va împlini 6 ani între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012 şi părintele solicită înscrierea în clasa pregătitoare. De o astfel de evaluare va beneficia şi copilul care are 6 ani împliniţi între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012 şi părintele solicită înscrierea în clasa I sau copilul care are 7 ani împliniţi până la 31 august 2012, inclusiv şi părintele solicită înscrierea în clasa pregătitoare”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Kerye Hajnal, responsabila cu înscrierile în clasa pregătitoare.

Programare telefonică

Potrivit acesteia, programările se fac telefonic, la numerele de telefon ale psihologilor responsabili cu această evaluare.

„Cererile prin care părinții/tutorii legali solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către comisia de evaluare și vor fi completate la centrul de evaluare.

Evaluarea psihosomatică a copilului se va realiza în prezența părintelui, iar rezultatul va fi comunicat în scris părintelui”, a mai spus Kerye Hajnal.

Părinţii mai trebuie să ştie că în vederea realizării evaluării psihosomatice a copiilor, părinții trebuie să treacă pe la medicul de familie/pediatru/medicul școlar pentru o adeverinţă care să ateste că preșcolarul este „clinic sănătos”.

Crina Dobocan

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !