A inceput modernizarea la Piata Cetate Oradea

De Dan Birta
2Comentarii
A inceput modernizarea la Piata Cetate Oradea
În trei luni, Piata Cetate din Oradea va avea o copertină nouă la sectorul de legume – fructe.

Mai mult, în două luni, hala mare a pieţei va fi modernizată. Se poate spune că toamna se vor număra bobocii la Piata Cetate.

Construcţia copertinei a început sâmbătă şi se va face pe tronsoane, astfel încât comercianţii şi cumpărătorii să fie deranjaţi într-o cât mi mică măsură. Producătorii de legume şi fructe aşteaptă de ani de zile să-şi desfăşoare activitatea în condiţii decente. Acum când au demarat lucrările nu le vine să creadă. „De ani de zile ne-au tot promis că ne vor face o copertină ca lumea, dar nici un şef de piaţă nu s-a ţinut de cuvânt. A trebui să improvizăm noi pentru a nu ne ploua şi ninge produsele. Doar taxele le-au mărit foştii şefi de pieţe”, spune un comerciant cu vechime în piaţă.

„Licitaţia pentru lucrările la copertină a fost câştigată de o firmă din Ungaria. Valoarea acestora este de 454 de mii de lei plus TVA”, ne-a informat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea. Suprafaţa va fi împărţită în trei zone: Zona A – 1.980 de metri pătraţi, unde este actualul sector de legume – fructe, Zona B – 314 metri pătraţi, bazarul de lângă sectorul seminţe şi Zona C – 176 metri pătraţi, unde în prezent se comercializează cartofi.

 

Hala, în două luni

Orădenii care au vrut să intre luni în hală au văzut că aceasta este închisă. Florin Alexandru ne-a explicat că au început şi lucrările la hală, simultan cu cele la copertină. „În prezent se face pregătirea pentru demararea lucrărilor. Acestea se vor desfăşura pe sectoare, urmând ca o parte din hală să fi funcţională”, a precizat reprezentantul ADP Oradea.

Modernizarea halei va costa circa 205 mii de lei plus TVA. Prin lucrările de reparaţii se va păstra destinaţia actuală şi se propune o nouă refuncţionalizare a spaţiilor din interior. Pe părţile laterale se vor construi module, iar în mijloc se vor păstra rândurile de mese. De asemenea, se va înlocui pardoseala cu una de ciment elicopterizat pe o suprafaţă de circa 1.600 de metri pătraţi. Va fi înlocuită şi tâmplăria metalică de la intrare cu una din lemn.Reţeaua de alimentare cu energie electrică va fi înlocuită. La fel şi reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor