A3 – autostrada blestemată

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
29Comentarii
A3 – autostrada blestemată
După rezilierea contractului cu Bechtel, şi spaniolii Corsan – Corviam au solicitat rezilierea contractului pentru Borş – Suplac!

Constructorul spaniol renunţă la realizarea tronsonului Borş – Suplacu de Barcău de pe A3. Asocierea Corsan SA – Corviam Construccion SA (Isolux Corsan), cu sediul la Madrid, a notificat deja CNAIR – urmaşa CNADNR – despre intenţia sa de a renunţa la construcţia tronsonului lung de 60 de kilometri, în Bihor. Se invocă problemele financiare ale firmei. „Având în vedere situaţia existentă, pentru ca acest proiect să poată fi finalizat, singura opţiune pe care o poate lua compania este aceea de a rezilia actualul contract şi de a relicita proiectul”, transmite CNAIR, pe site-ul său (www.cnadnr.ro).

Spaniolii semnaseră contractul de proiectare şi execuţie în mai 2015, iar ordinul de începere fusese dat în iunie 2015. Însă, în ciuda contractului generos – cca. 160 milioane de euro plus TVA – Corsan a întârziat în mod repetat atât refacerea proiectului, cât şi începerea efectivă a lucrărilor ce, prin contract, ar fi trebuit finalizat în 2018.

„În toată această perioadă, Antreprenorul şi-a demonstrat incapacitatea îndeplinirii obligaţiilor contractuale prin lipsa de mobilizare în vederea finalizării lucrărilor la acest obiectiv. Având în vedere întârzierile înregistrate la lucrările de execuţie pentru autostrada Suplacu de Barcău – Borş, CNAIR SA a emis penalităţi în valoare de 75 milioane lei. De asemenea, în acelaşi context, compania şi-a arătat intenţia de a rezilia contractul, luând în calcul şi relicitarea proiectului, astfel încât acest obiectiv să poată fi finalizat. În consecinţă, firma constructoare, demonstrând că este în incapacitate financiară şi organizatorică, a transmis o Notificare prin care solicită rezilierea contractului”, se arată într-un comunicat emis de CNAIR – Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, urmaşa CNADNR.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor