Acţiuni preventive derulate de pompieri

De Alexandra Lăzureanu
Acţiuni preventive derulate de pompieri
Inspecţia de Prevenire a ISU Crişana prezintă activităţile desfăşurate în perioada aprilie-iunie 2014.

În trimestrul II al acestui an, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 1070 acţiuni de control la 38 de localităţi, 354 operatori economici (regii autonome, asociaţii agricole, operatori economici din industria uşoară şi alimentară, unităţi de turism şi agrement, etc.) şi 650 de instituţii (biserici, creşe, grădiniţe, şcoli, în această categorie fiind incluse şi spaţiile în care au fost amenajate secţiile de votare).

Mii de nereguli depistate

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost constatate 4824 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 2016 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 3092 sancţiuni, cuprinzând 2723 avertismente şi 369 amenzi, în cuantum de 372 000 lei. Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de intervenţie (hidranţi interiori şi exteriori), neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, lipsa dotării corespunzătoare cu mijloace de intervenţie pentru stingerea incendiilor, etc..

Instruiri şi exerciţii

Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 482 exerciţii de alarmare în caz de incendiu şi 20 exerciţii de alarmare publică, respectiv 1095 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii. În aceeaşi perioadă, Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a derulat, în unităţile şcolare din judeţ, acţiuni instructiv-educative în domeniul situaţiilor de urgenţă şi ateliere de informare preventivă în cadrul proiectului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Totodată, activităţile de informare preventivă a adulţilor şi copiilor au fost desfăşurate şi în complexe comerciale ori în cadrul „Zilei Porţilor Deschise” organizate cu ocazia „Zilei Informării Preventive” şi „Zilei Internaţionale a Copilului” sau pe timpul controalelor efectuate, fiind distribuite în acest context pliante şi broşuri cu tematică specifică . De asemenea, în luna mai s-a desfăşurat, cu sprijinul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor, Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, precum şi al Consiliului Judeţean Bihor, faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor” şi a concursului de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, iar în luna iunie, Inspecţia de Prevenire a organizat faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !