Adina Achim, ambasador pentru copiii bolnavi de cancer

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
2Comentarii
Adina Achim, ambasador pentru copiii bolnavi de cancer
Orădeanca Adina Laura Achim e unul dintre acei oameni pe care i-ai dori aproape.

De când am cunoscut-o pe Adina Achim m-am gândit obsesiv la ea ca la o perlă. O femeie delicată, fină, dar un caracter atât de puternic.O prezență rafinată şi strălucitoare, care parcă răspândeşte în jurul ei lumină. E unul dintre acei oameni pe care nu-i uiţi după ce pleacă. Urmele paşilor ei lasă urme adânci în memoria ta. Am descoperit-o pe Adina ca fiind omul din spatele unei campanii cu puternică încărcătură emoţională care îi are în centru pe micuţii care luptă cu cancerul. Am tot ezitat să scriu apoi materialul fiindcă Adina dorea ca personalitatea ei să aibă mai degrabă urma unei tuşe. Mi-am dorit însă să împărtăşesc cu alţi oameni bucuria de a fi descoperit un om ca o comoară. Fără ca prin gestul meu să fac ca acest om să sufere cel mai mic deranj. Mi-am făcut curaj….fiindcă eroina mea e un om curajos pentru care nu există limite de neatins. Adina a rezonat la o iniţiativă a unei studente din Iaşi care a prins contur la nivel naţional. La rândul ei, studenta din Iaşi s-a inspirat dintr-o idee preluată de la o campanie din Marea Britanie. Provocarea Adinei pentru bihorence a fost ca doamnele şi domnişoarele să îşi doneze părul pentru a fi confecţionate peruci ce vor ajunge la copiii bolnavi de cancer.
adina barcelona

„Părul trebuie să fie spălat, uscat, împletit, prins cu elastic jos, prins cu elastic sus şi după aceea tăiat de sus, de la primul elastic şi se măsoară peste 17 centimetri”, e recomandarea Adinei pentru bihorencele care vor să se alăture campaniei. Odată realizate perucile vor fi dăruite copiilor bolnavi de cancer aflaţi în evidenţele spitalelor oncologice din România.

Fie că au trecut printr-o experienţă similară, fie că au făcut-o din altruism, mai multe doamne şi domnişoare din Oradea şi-au donat podoaba capilară pentru un scop nobil. „ Din ceea ce am observat, au empatizat cu această cauză ori doamne care au copii şi atunci înţeleg foarte bine ceea ce se întîmplă, ori persoane care au trecut prin situaţii similare sau cunosc pe cineva care a suferit de această boală. Printre donatoare sunt şi fetiţe. Şi asta mă surprinde şi mă bucură să văd cât de voluntară e generaţia care vine! Şi dacă vă spun că sunt şi domni printre donatori…Chiar trei. Majoritatea donatoarelor au sub 25 de ani”, a spus Adina Laura Achim.

Cea mai mică donatoare are 10 ani, se numeşte Alexia şi a mai făcut un gest similar în urmă cu trei ani, în America.

„Alexia a fost entuziasmată că poate să doneze părul ei, s-a bucurat că poate să facă o bucurie copiilor bolnavi de cancer. Şi acum trei ani a făcut acelaşi lucru, a donat în America pentru copilaşii de acolo”, a declarat pentru digi24.ro Anca Molnar, mama Alexiei. O altă donatoare are 12 ani. Mara Abrudan nu s-a tuns până în acest moment niciodată. A practicat nouă ani baletul şi mereu s-a visat o prinţesă, din a cărei imagine nu lipsea părul lung şi bălai. De câţiva ani joacă handbal la Clubul Alpha. Fetiţa, devenită „preadolescentă”, aşa cum îi place ei să spună, a simţit că acesta e momentul pentru o schimbare de look. „Mă tot gândeam că aş vrea să mă tund, dar îmi era greu să mă despart de părul meu. Am zis că pot să o fac pentru că un alt copil se va bucura”, spune Mara.

adina plaza de mayo

Ioana Orszag înţelege cel mai bine trauma copiilor diagnosticaţi cu cancer, afectaţi şi de şedinţele de chimioterapie. La rândul ei a trecut prin această experienţă extremă. Acum se simte bine.

„Am fost şi eu diagnosticată la 10 ani cu limfon Hopkins şi ştiu prin ce trec copiii respectivi, ştiu ce înseamnă să nu ai păr şi ca fată, în primul rând, dar cred că este greu şi pentru băieţi.Lumea din ziua de azi te judecă, se uită la tine, pentru oameni contează aparenţele, nu interiorul unui om”, a spus tânăra pentru digi24.ro „Mă bucur că se poate bucura de părul meu şi un copil care chiar are nevoie de el. Mie îmi creşte oricum înapoi…”, spune o altă donatoare. Campaniei a cărei ambasadoare este Adina Laura Achim în Bihor i s-au alăturat şi doamne care lucrează în saloanele de coafură. Au făcut-o pentru că iubesc copiii şi pentru că au simţit că aşa pot să ajute. Din ianuarie 2016, iniţiatorii proiectului vor strânge banii necesari pentru confecţionarea perucilor.

O femeie cât o sută!

„Sunt un vagabond care nu reuşeşte să se elibereze de această continuă dorinţă de-a colinda lumea, de a descoperi locuri îndepărtate şi de-a călători continuu, chiar dacă uneori o face doar prin puterea imaginaţiei sau cu ajutorul unui roman interesant. M-am autointitulat ”un suflet mult prea romantic, pierdut în secolul vitezei”, un titlu destul de greu de purtat, dar până acuma am reuşit să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu aceeaşi pasiune şi dragoste nebună pentru lumea care mă înconjoară”, spune Adina Achim despre ia în unul dintre editorialele pe care le-a scris. Adina e orădeancă, dar a făcut studii strălucite în Statele Unite ale Americii, Germania, Spania, Belgia şi Italia, obţinând licenţa la “Schiller International University”, în Relaţii Internaţionale şi Diplomaţie, iar mai târziu, masteratele în Studii Internaţionale şi Protecţia Drepturilor Omului la “Link Campus” şi “Societa’ Italiana per l’Organizzazione Internazionale”, Roma.

adina elle fashion

Adina-Laura Achim e un om complex. Cred că nicicând nu am cunoscut o tânără care să fie atât de bogată prin experienţele pe care le-a trăit. Pe lângă călătorii, Adina Laura are o mare pasiune: scrisul. O altă e modă, lumea fashionului. Din aceste două bucurii pe care le trăieşte la intensitate maximă s-a născut o carte şi o multitudine de articole scrise ca şi corespondent pentru reviste de modă din ţară şi din străinătate.

În cartea ei „ Reguli de Stil”, Adina se adresează acelor femei care doresc să devină o prezență rafinată şi strălucitoare, în orice moment al zilei. Experiența autoarei acumulată în lumea modei, a fost folosită în favoarea cititoarelor şi pentru a răspunde tuturor dilemelor vestimentare.Reguli de Stil este un manual al eleganței, conținând sfaturi despre ținutele vestimentare pentru diverse evenimente, accesorizate indiferent de situație, şi trucuri de beauty. Cartea este mai mult decât un simplu ghid cu obiecte vestimentare, oferindu-ne informații despre tipurile de siluetă, blogurile bazate pe stil personal şi elemente din istoria modei.Audrey Hepburn, Maria Callas, Jackie Kennedy şi Grace Kelly sunt divele la care Adina se raportează atunci când e vorba de stil vestimentar.

Din dragostea pentru călătorii s-au născut romane. Romanul “Inimi frânte”, semnat de Adina Laura Achim e o altă manieră prin care tânara se preyintă după care scrisă în limba italiană, “Romania 1988-2008. 20 anni di transizione alla democrazia”.

adina singapore

Adina a lucrat în calitate de consultant pe probleme Economice şi de Migraţie la diverse instituţii guvernamentale din afara ţării.

Întotdeauna a fost un om implicat, astfel că semnătura ei o găsim într-o corespondenţă din Lagos ca urmare a atacului terorist din Abuja, capitala Nigeriei, relatând pentru ziuaveche.ro că „o bombă a explodat la sediul UN în Abuja la ora 11.00, ora locala. Martorii oculari susţin că explozia a fost provocată de un atenator sinucigaş, care a spart barierele de securitate şi a pătruns cu maşina încărcată cu explozibil în clădire”. Aşa cum mărturiseşte, Adina ar fi putut scrie nu un articol, ci zece, „despre peisajele dureros de frumoase din Rio de Janeiro, despre plaja Copacabana şi localnicii bronzați și săritori – carioca, sau despre gustul unui caipirinha făcut ca la mama lui”. Din experienţele ei se vor naşte însă noi cărţi. Dintre acelea pe care odată ce le-ai deschis nu le dai drumul până nu ajungi la ultima pagină. Şi aceasta e ca o promisiune.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor