Adrenalina la Stana de Vale

De Veronica Bursaşiu
Adrenalina la Stana de Vale
Traseul şi zăpada îngheţată au pus probleme competitorilor din cadrul celei de-a III-a ediţii a Cupei Izvorul Minunilor – Emfextrem Stana de Vale, la snowcros.

Concursul a fost organizat sub egida Federaţiei Române de Motociclism, alături de Clubul Sportiv Bihor Apuseni. Nicoleta Olariu, preşedintele Comisiei de Off Road din cadrul Federaţiei Române de Motociclism, prezentă la eveniment, a considerat că a fost cea mai bună competiţie, din punct de vedere organizatoric, de acest gen din ţară. Oficialul şi-a exprimat dorinţa ca acest concurs să capete, de anul viitor, o dimensiune internaţională.

De la Paris-Dakar, la Stana de Vale

La startul întrecerii s-au aliniat, în cele din urmă, şase echipaje, formate din doisprezece piloţi, toţi din România, ceilalţi sportivi renunţând din cauza dificultăţii traseului. Traseul, de 82 de kilometri, a fost parcurs în două etape şi a avut porţiuni de cros, căţărări şi de slalom. Printre cei care au rămas în cursă şi au încheiat pe podium s-a aflat, titanul competiţiiilor Marcel Butuza, singurul român din cursa Paris- Dakar. Supranumit şi „prinţul asfaltului”, Butuza este pasionat de tot ceea ce înseamnă cai putere, de la motociclete la maşini exclusiviste şi chiar elicoptere. El este campion la enduro.

Participarea la astfel de competiţii necesită investiţii de aproximativ 15.000 de euro, în echipamente şi snowmobile. La care se adaugă costuri cu deplasarea, înscrierea şi cazarea de aproximativ 500 euro, pentru un weekend. La juniori s-a făcut remarcat Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, adolescentul pentru care tabloidele au făcut o adevărată obsesie, ca urmare a pasiunilor sale scumpe. Victor Micula este pasionat de automobile scumpe, dar şi de snowmobile şi de pilotat elicoptere.

Competiţia s-a desfăşurat în condiţii bune, existând doar o sanie avariată. Evoluţia participanţilor a fost monitorizată prin GPS. „Le mulţumim participanţilor şi celor care ne-au fost alături la organizarea acestui eveniment”, au ţinut să precizeze organizatorii.  

FACT BOX:

Câştigători:

Seniori:

 Florin/Dinu Buliga (Las Vegas Arad), Leontin Secoşan/Remus Retezan (Las Vegas Arad) şi Viorel Constantin/Marcel Butuza (Vectra Zărneşti)

Juniori

 Zen World Xtrem Piatra Neamţ, format din Victor Micula şi Cristian Dunca.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !