Apăraţi împotriva inundaţiilor

De Simona Albinaru
Acumularea Paleu FOTO: ABA
Acumularea Paleu FOTO: ABA
Comisia româno-ungară verifică lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor din România şi Ungaria.


Comisia româno-ungară a finalizat prima etapă a verificărilor la lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor aflate pe teritoriul României. Verificările au avut drept scop urmărirea exploatării şi întreţinerii lucrărilor aflate în zona comună de interes şi a vizat cursurile de apă: Crişul Repede, Barcău şi Ier.

Anul acesta, pe râul Crişul Repede comisia a verificat digurile de apărare din Oradea, aflate pe tronsonul pod Dacia-pod Decebal, lucrările de apărare de pe sectorul Tărian-Cheresig, consolidările vegetative de pe Valea Fânaţelor de la Sărsig, lucrările de reamenajare de pe Valea Cosmo precum şi acumulările Suplacu de Barcău, Leşu, Tileagd şi Lugaş. De asemeni au fost verificate şi pompele administrate de A.N.I.F. Bihor aflate la Diosig, Săcuieni, Cheresig şi Santău Mic.

În parametri

„Comisia nu a constatat lipsuri care să influenţeze siguranţa lucrărilor. Prin urmare starea digurilor, a covorului vegetal, a magaziilor, a staţiilor de pompare precum şi a canalelor de ape interne este în conformitate cu normativele acceptate de ambele părţi. Aceeaşi comisie va verifica, săptămâna viitoare, lucrările de apărare din Debrecen, Ungaria”, a declarat Pásztor Sándor, director tehnic ABA Crişuri.

Delegaţia română a întrunit experţi din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor şi din cadrul Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Bihor.

„Până la finele lunii octombrie se vor efectua încă trei verificări: două pe teritoiul Ungariei, şi încă una pe teritoriul României. Fiecare vizită în teritoriu urmăreşte acelaşi scop comun, şi anume: siguranţa lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor”,,a declarat Dorel Dume, directorul ABA Crişuri.

În baza „Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor”, intrat în vigoare în 2004, în bazinul hidrografic Crişuri-Körös anual se fac verificări comune la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !