Aparegio: iese Biharia, intra Paleul

De Cristina Ghilea
Aparegio: iese Biharia, intra Paleul
Comuna vecină rămâne fără reţele şi va fi bună de plată la Aparegio, pentru studiile de fezabilitate şi celelalte demersuri prealabile.

E oficial. Comisia Europeană şi-a dat azi, la Bucureşti, acordul pentru ieşirea comunei Biharia din programul de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare Aparegio Bihor şi redistribuirea banilor săi spre comuna Paleu şi municipiul Oradea. Vestea vine de la Primarul Ilie Bolojan, cel care a susţinut cererea Aparegio în faţa finanţatorului.

„Săptămâna viitoare vom face o şedinţă a ADI – Aparegio pentru a aproba cererea comunei Biharia de a ieşi din program, dar cu nota de plată aferentă. Ne vom îndrepta împotriva lor în justiţie, pentru recuperea cheltuielilor făcute pentru implementarea proiectului în comună”, ne-a declarat edilul.

Biharia avea alocate 5,5 milioane de euro din Aparegio. Comisarul european care supraveghează programul de finanţare a fost de acord ca două treimi din aceşti bani să revină comunei Paleu, pentru două sate: Săldăbagiu şi Paleu iar o treime să fie alocaţi Oradiei.

În scurt timp, Compania de APă, cea care gestionează investiţia Aparegio Bihor, va organiza licitaţii şi va cere refacerea studiilor de fezabilitate, pentru aceste noi destinaţii.

O parte din banii alocaţi Oradiei vor fi folosiţi pentru devierea reţelelor în vederea construirii celor două pasaje supraterane de la centură, iar restul pentru introducerea de reţele noi şi pentru schimbarea celor de azbociment.

Biharia iese din Aparegio

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !