APIA in control la fermieri

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
APIA in control la fermieri
Până la sfârşitul lunii septembrie vor avea loc verificări la cei care au depus cereri pe suprafaţă.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Bihor că a început activitatea de control pe teren la fermierii care au depus cererea unică de plată pe suprafaţă 2013. Verificările se vor desfăşura până la 30.09.2013.

Conform eşantionului stabilit pentru acest an, vor fi verificate 191 de exploataţii prin control clasic pe teren şi 1.802 exploataţii prin teledetecţie.

Scopul controalelor pe teren este acela de a verifica datele declarate de către fermier în cererea de plată precum şi de a verifica respectarea condiţiilor de eligibilitate, pe baza examinării situaţiei efective de pe teren şi, în consecinţă, de a asigura o plată adecvată a fondurilor alocate pentru plăţile pe suprafaţă.

Obiectivele controlului pe teren sunt acelea de a determina limitele şi suprafaţa parcelelor agricole, respectarea condiţiilor de ecocondiţionalitate, pe suprafaţa întregii ferme dar şi speciile plantelor cultivate pe parcela agricolă declarată în solicitarea de sprijin sau tipul categoriei de folosinţă a terenului.

Control

„Doresc să atenţionez fermierii care au depus cereri unice de plată să-şi îndeplinească angajamentele asumate, inclusiv cele cu privire la respectarea bunelor condiţii agricole şi de mediu. Nerespectarea de către agricultori a normelor de ecocondiţionalitate poate conduce la reducerea plăţilor sau excluderea de la plată la una sau mai multe scheme de sprijin, pentru unul sau mai mulţi ani.

De asemenea, îi sfătuiesc pe fermierii care vor fi verificaţi să dea curs solicitărilor funcţionarilor APIA de a se prezenta la terenul verificat deoarece este necesară prezenţa fermierului atunci când acesta a fost selectat pentru controlul măsurii de agromediu si de asemenea pentru controlul cerintelor de ecoconditionalitate din domeniul cerinţelor legale în materie de gestionare, adică a SMR-urilor”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !