Aproape 87 de milioane de lei nedeclaraţi

De Dan Birta
2Comentarii
Veniturile nedeclarate de zece români se ridică la aproape 87 milioane de lei
Veniturile nedeclarate de zece români se ridică la aproape 87 milioane de lei
Primele zece persoane fizice cu averi mari nu au declarat venituri de circa 87 milioane de lei.

La 86.948.321 de lei se ridică veniturile nedeclarate rezultate în urma verificării primelor zece persoane din grupul persoanelor fizice cu averi mari (PFAM – peste 20 de milioane de euro/persoană), potrivit datelor furnizate de ANAF.

Verificările fiscale prealabile documentate (VFPD), din cadrul programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari au fost declanşate efectiv în 2013.

În anul 2014 au fost declanşate verificările fiscale la persoanele fizice pentru care s-a constatat cu ocazia VFPD îndeplinirea condiţiilor legale privind diferenţa semnificativă între veniturile estimate pe baza situaţiei fiscale personale şi cele declarate la organele fiscale.

În anul 2015 au fost finalizate verificările fiscale în cazul primelor zece persoane din grupul PFAM care este format din 336 de persoane, asupra cărora se fac analize şi verificări privind riscurile fiscale şi se aplică programe de conformare.

Rezultate

Pentru veniturile din anul 2011 au fost identificate venituri nedeclarate de 86.948.321 de lei. Dintre acestea, veniturile nedeclarate cu sursă neidentificată sunt în sumă de 23.771.463 de lei, rezultând un impozit pe venitul suplimentar de 3.803.434 de lei şi penalităţi şi dobânzi de întârziere în valoare de 2.437.706 lei.

ANAF arată că veniturile nedeclarate cu sursă identificată sunt în sumă de 63.176.858 de lei. De aici rezultă un impozit pe venitul suplimentar de 10.108.297 de lei, penalităţile şi dobânzile de întârziere fiind în curs de calculare.

Potrivit ANAF, verificările au prezentat un grad ridicat de complexitate generat de următoarele aspecte: analizarea operaţiunilor desfăşurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzacţii) transmise de instituţiile de credit, în principal pe format hârtie, fapt ce a necesitat prelucrarea manuală a acestora; verificarea operaţiunilor desfăşurate de persoane fizice cu peste 120 de societăţi comerciale şi prelucrarea informaţiilor privind deţinerile patrimoniale primite de la peste 100 de autorităţi ale administraţiei publice locale (servicii de impozite şi taxe locale).2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor