Arhitectura, scoasa din ecuatii

Arhitectura, scoasa din ecuatii
Facultatea de Arhitectură şi Construcţii din cadrul Universităţii din Oradea nu mai poate organiza în acest an concurs de admitere pentru specializarea Arhitectură.

Motivul? Programul de studii a primit calificativul „neîncredere” din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. Specializarea nu a fost deci acreditată de ARACIS. Hotărârea a fost luată de Consiliul ARACIS în şedinţa din data de 26 ianuarie 2012.

Contestaţie respinsă

Conducerea Facultăţii a contestat decizia ARACIS, însă contestaţia a fost respinsă.

„S-a depus contestaţie, dar nu a fost acceptată. Erau toţi indicii îndepliniţi. Dosarul era în ordine. Facem toate eforturile pentru reautorizarea programului de studii. Dar nu ne este clar dacă organizăm sau nu concurs de admitere la această specializare. Trebuie să primim hârtie de la ARACIS, căci nu ne-a venit o hârtie expresă prin care să ni se spună că trebuie să intrăm în lichidare cu specializarea Arhitectură”, a declarat pentru Jurnal bihorean un cadru didactic de la Facultatea de Arhitectură şi Construcţii, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Până când lucrurile se vor lămuri, elevii care şi-au propus să opteze pentru această specializare la Oradea trebuie să se reorienteze spre o altă universitate, pentru că specializarea „Arhitectură” de la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură figurează pe lista programelor în lichidare a Universităţii din Oradea.

„Acestea sunt consecinţe ale unor impuneri din partea evaluatorilor ARACIS. Sunt programe care au fost evaluate anul trecut şi nu au fost acreditate”, a explicat prorectorul Simona Trip, motivul lichidării programelor de studii.

C.D.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !