Asteptati sa depuna proiecte

De Simona Albinaru
Asteptati sa depuna proiecte
Bihorenii sunt aşteptaţi la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) pentru a depune dosare de finanţare în cadrul a două măsuri.

Este vorba de Măsurile 121- Modernizarea exploataţiilor şi 123 – Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere. Depunerea se poate face până pe 1 februarie. Iniţial, termenul limită de depunere a fost 18 ianuarie dar Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a prelungit termenul cu 14 zile, până la 1 februarie.

Conform reprezentantului OJPDRP Bihor, Florian Vesa, până în prezent nu s-au depus dosare, dar din experienţa sesiunilor trecute, bihorenii depun dosarele în ultimele săptămâni.

Conform Ghidului Solicitantului fermele de bovine de reproducție se încadrează la exploatațiile din sectorul prioritar bovine de carne, iar producția de material seminal de bovine nu este eligibilă prin Măsura 121.

Eligibili

Fondurile disponibile pe Măsura 123 sunt de 80 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro pentru implementarea standardului privind laptele crud, în conformitate cu decizia UE şi 60 de milioane de euro pentru finanţarea proiectelor care vizează investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole.

Potrivit APDRP, suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 123 este de 3 milioane de euro.

Obiectivele operaţionale ale Măsurii 121 sunt: promovarea investiţiilor în exploataţiile agricole din sectorul vegetal şi de creştere a animalelor pentru realizarea de construcţii noi şi /sau modernizarea construcţiilor agricole existente din cadrul acestora şi a utilităţilor aferente, achiziţionarea de maşini şi utilaje noi, înfiinţarea de plantaţii etc.

Suma minimă care poate fi acordată în cadrul acestei măsuri este de 5.000 euro iar maximă de 4.000.000 euro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !