Atenţie mare când mergeţi la scăldat!

De Alexandra Lăzureanu
Atenţie mare când mergeţi la scăldat!
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor vă reaminteşte faptul că prin nerespectarea măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi ignorarea recomandărilor referitoare la modul în care vă puteţi proteja şi îi puteţi ocroti pe ceilalţi pe timpul desfăşurării unor activităţi recreative specifice sezonului, vă periclitaţi atât propria viaţă, cât şi viaţa celor din jur.

Din nefericire, în această lună, doi adolescenţi, în vârstă de 13, respectiv 16 ani şi-au pierdut viaţa în apele din Bihor, în timp ce se aflau la scăldat cu prietenii. „În acest context, subliniem din nou importanţa recomandărilor referitoare la scăldatul în zone neamenajate, adresându-vă rugămintea de a le respecta în vederea evitării unor situaţii deosebit de grave” spune locotenent Camelia Roşca, din cadrul ISU Crişana.

Supravegheaţi permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia, scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului. De asemenea, evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare; cel mai indicat este nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine. Evitaţi scăldatul în râuri, lacuri canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Totodată nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte. Evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente, nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare şi u săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii, aceste acte de teribilism putând avea consecinţe grave.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !