Au disparut 263 de ovine si de caprine

De Dan Birta
Au disparut 263 de ovine si de caprine
APIA Bihor a depistat mai puţin cu 263 de ovine şi caprine în 14 exploataţii.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Bihor a desfăşurat în perioada 03.06 – 31.07.2013 controlul la faţa locului în exploataţiile de ovine şi caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a Plăţilor naţionale directe complementare, sector zootehnic, în anul 2013.

Conform eşantionlului stabilit de APIA Bucureşti s-au efectuat controale la un număr de 70 de exploataţii fiind verificate 27.135 de capete de ovine şi caprine. În urma verificărilor au fost identificate un număr de 26.872 de capete de animale eligibile reprezentând 99% din numărul celor verificate. Nu au putut fi identificate, conform legislaţiei în domeniu, 263 de capete de ovine şi caprine în cadrul a 14 exploataţii.

Verificări

În cadrul controlului la faţa locului echipele de control APIA au verificat existenţa reală a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal şi identificarea animalelor în conformitate cu legislaţia în domeniu. S-a verificat identificarea cu o crotalie auriculară simplă, având imprimat un cod unic de identificare a animalului, în cazul animalelor născute până la 1.01.2008; identificarea cu două crotalii auriculare simple, având imprimat acelaşi cod unic de identificare a animalului, în cazul animalelor născute în perioada 1.01.2008 – 31.12.2009 şi identificare cu o crotalie auriculară simplă şi o crotalie auriculară electronică, ambele conţinând acelaşi cod unic de identificare a animalului în cazul animalelor născute începând cu data de 1.01.2010. De asemenea, s-a verificat corespondenţa dintre efectivul înscris în cerere şi efectivul existent în exploataţie, la data controlului.

„În urma finalizării controalelor la faţa locului la exploataţiile de ovine şi caprine am constatat că numărul animalelor neidentificate este de doar 263, aproximativ 1%, din totalul celor verificate, număr care a scăzut de la an la an. Doresc să-i atenţionez pe cei care au depus cerere că au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de ovine şi caprine pentru care s-a solicitat plata primei pînă la data de 3 august 2013 chiar dacă au fost controlaţi. Animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii), cele incorect identificate şi cele care nu sunt găsite, în urma controlului administrativ, în exploataţie la data de 3 august 2013 sunt animale nedeterminate, care generează penalitaţi sau excluderi de la plată, după caz”, a declarat informează Florian Pavel, directorul executiv al APIA Bihor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !