Au inaugurat lucrările la Aeroportul Oradea

Au inaugurat lucrările la Aeroportul Oradea
Modernizarea pistei este un deziderat demult aşteptat. Într-atât de aşteptat încat s-a lăsat cu o inaugurare.

Dacă până acum avea parte de inaugurări la lucrări încheiate, luni a fost inaugurată deschiderea lucrărilor de modernizare de la Aeroport! Conducerea judeţului l-a socotit un moment extrem de important, mai cu seamă că asocierea austriacă de firme care execută lucrarea, în frunte cu firma Porr a purces la lucru deşi CJ Bihor şi Aeroportul se judecă în continuare prin instanţe cu cei ce contestă încă licitaţia.

Închis în aprilie – iunie

Cu excavatoare pe fundal, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, a anunţat că între 22 aprilie şi 18 iunie 2015 aeroportul va fi închis, din cauza lucrărilor la pistă şi că executantul trebuie să finalizeze tot până la 31 octombrie 2015. „Cred ca este un constructor serios şi sper să le şi demonstreze tuturor bihorenilor. Avem ceva emoţii, dar forţa constructorului sper sa îi dea voie să se înscrie în această perioadă”, a declarat Popa, de pe platforma de îmbarcare în avioane. Comandantul Aeroportului, Gheorghe Pasc, a transmis tututor că pentru fiecare zi peste cele 59 de zile în care aeroportul este programat pentru a fi închis, constructorul va fi penalizat cu 50.000 de euro. „De fapt, se demolează tot ce avem şi se construiesc facilităţi noi”, a afirmat Pasc, care a ţinut să mulţumească „Judeţului Bihor şi conducerilor succesive ale CJ Bihor”.

Prefectul Claudiu Pop a vorbit despre cofinanţarea guvernamentală pentru acest proiect, însă apoi a arătat că „nu contează de unde vin banii, ci important este ca acest proiect să fie realizat pentru toţi bihorenii”. A afirmat apoi că proiectul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj nu ar avea finalitate dacă nu vor fi aduse şi curse externe, însă şi-a exprimat încrederea în cei ce conduc judeţul. De altfel, comandantul Pasc a anunţat că există acordul Comisiei Europene pentru ca la primăvară CJ Bihor şi Aeroportul să liciteze zece curse externe cu plecare de la Oradea, pentru operatorii aerieni interesaţi. Preşedintele FPB Bihor, Ioan Lucian, i-a transmis constructorului că are sprijinul oamenilor de afaceri locali, în timp ce reprezentantul TAROM, Alexandru Szlivka şi-a exprimat încrederea în potenţialul economic şi turistic al Oradiei, o dată modernizat Aeroportul. „Această bucaţică de autostradă de 2 kilometri (pista – n.r.) va leaga de întreaaga lume. Operatorii vor veni la dvs cu avioane mai mari”, a afirmat omul de la TAROM, adăugând că după modernizarea aerogării TAROM „probabil va creşte” numărul celor 13 de curse pe Oradea.

După modernizarea terminalului, Aeroportul îşi va lungi şi moderniza pista, va fi realizată o nouă platformă de îmbarcare, va fi un balizaj luminos modern şi va fi construită o uzină electrică care să deservească doar aerogara. Proiectul este de circa 91 milioane de lei noi, TVA inclus.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor