bihon.ro Web analytics

Au inaugurat lucrările la Aeroportul Oradea

Reactualizat la:
Modernizarea pistei este un deziderat demult aşteptat. Într-atât de aşteptat încat s-a lăsat cu o inaugurare.
Scris de erdei - Modernizarea pistei este un deziderat demult aşteptat. Într-atât de aşteptat încat s-a lăsat cu o inaugurare.

Dacă până acum avea parte de inaugurări la lucrări încheiate, luni a fost inaugurată deschiderea lucrărilor de modernizare de la Aeroport! Conducerea judeţului l-a socotit un moment extrem de important, mai cu seamă că asocierea austriacă de firme care execută lucrarea, în frunte cu firma Porr a purces la lucru deşi CJ Bihor şi Aeroportul se judecă în continuare prin instanţe cu cei ce contestă încă licitaţia.

Închis în aprilie – iunie

Cu excavatoare pe fundal, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, a anunţat că între 22 aprilie şi 18 iunie 2015 aeroportul va fi închis, din cauza lucrărilor la pistă şi că executantul trebuie să finalizeze tot până la 31 octombrie 2015. „Cred ca este un constructor serios şi sper să le şi demonstreze tuturor bihorenilor. Avem ceva emoţii, dar forţa constructorului sper sa îi dea voie să se înscrie în această perioadă”, a declarat Popa, de pe platforma de îmbarcare în avioane. Comandantul Aeroportului, Gheorghe Pasc, a transmis tututor că pentru fiecare zi peste cele 59 de zile în care aeroportul este programat pentru a fi închis, constructorul va fi penalizat cu 50.000 de euro. „De fapt, se demolează tot ce avem şi se construiesc facilităţi noi”, a afirmat Pasc, care a ţinut să mulţumească „Judeţului Bihor şi conducerilor succesive ale CJ Bihor”.

Prefectul Claudiu Pop a vorbit despre cofinanţarea guvernamentală pentru acest proiect, însă apoi a arătat că „nu contează de unde vin banii, ci important este ca acest proiect să fie realizat pentru toţi bihorenii”. A afirmat apoi că proiectul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj nu ar avea finalitate dacă nu vor fi aduse şi curse externe, însă şi-a exprimat încrederea în cei ce conduc judeţul. De altfel, comandantul Pasc a anunţat că există acordul Comisiei Europene pentru ca la primăvară CJ Bihor şi Aeroportul să liciteze zece curse externe cu plecare de la Oradea, pentru operatorii aerieni interesaţi. Preşedintele FPB Bihor, Ioan Lucian, i-a transmis constructorului că are sprijinul oamenilor de afaceri locali, în timp ce reprezentantul TAROM, Alexandru Szlivka şi-a exprimat încrederea în potenţialul economic şi turistic al Oradiei, o dată modernizat Aeroportul. „Această bucaţică de autostradă de 2 kilometri (pista – n.r.) va leaga de întreaaga lume. Operatorii vor veni la dvs cu avioane mai mari”, a afirmat omul de la TAROM, adăugând că după modernizarea aerogării TAROM „probabil va creşte” numărul celor 13 de curse pe Oradea.

După modernizarea terminalului, Aeroportul îşi va lungi şi moderniza pista, va fi realizată o nouă platformă de îmbarcare, va fi un balizaj luminos modern şi va fi construită o uzină electrică care să deservească doar aerogara. Proiectul este de circa 91 milioane de lei noi, TVA inclus.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.