Au început înscrierile în Programul START

De Dan Birta
Înscrierea în Programul START se face online
Înscrierea în Programul START se face online
Cel puţin 150 de IMM-uri vor beneficia de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului START 2015.

Începând cu data de 22 iunie 2015 ora 10:00 este activă pe site-ul www.aippimm.ro aplicaţia de înscriere în cadrul Programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare START.

Documentaţia programului se poate consulta şi descărca la adresa amintită. „Prin Program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a alocaţiei financiare nerambursabile (AFN) de maximum 90%, dar nu mai mult de 120.000 lei pentru fiecare beneficiar. Contribuţia proprie este de minim 10%”, ne-a informat Cristian Raţiu, reprezentantul OTIMMC Cluj – CIAI Satu Mare.

Eligibilitate

Beneficiari eligibili sunt societăţile comerciale (microîntreprinderi, IMM-uri) cu capital social integral privat, înregistraţi conform Legii 31/1990 sau OUG 6/2011, care au la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri on-line cel mult doi ani de la înregistrarea la Registrul Comerţului. O condiţie impusă beneficiarilor eligibili este aceea de a nu fi beneficiat de alocaţie financiară nerambursabilă în cadrul Programului în anii anteriori şi să nu aibă asociaţi, acţionari sau administratori care deţin sau au deţinut calitatea de asociaţi, acţionari, administratori ai altor societăţi comerciale care au beneficiat de alocaţie financiară nerambursabilă în cadrul Programului în anii anteriori. Asociaţii, acţionarii sau administratorii care deţin mai multe societăţi comerciale nu pot aplica în cadrul prezentului program decât cu o singură societate comercială.

Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. După înregistrare se completează on-line planul de afaceri.

„În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorul economic va completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere (luni, 22 iunie 2015), timp de 10 zile calendaristice, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere (miercuri, 1 iulie 2015)”, a precizat Cristian Raţiu. Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line.

Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2015 este de 20.000.000 lei, din care 18.000.000 lei pentru acordarea de alocaţii financiare neramursabile. Prin implementarea Programului, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 150 de beneficiari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !