Au prevenit victimizarea

De Alexandra Lăzureanu
Siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi în zona adiacentă acestora constituie una dintre condiţiile fundamentale pentru organizarea unui proces educaţional performant.

În acest context, Poliţia Bihoreană a acţionat în perioada 22 mai – 20 iunie a.c., în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi, cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, pentru menţinerea unui climat de siguranţă în şcoli şi pentru derularea unor campanii şi proiecte de informare a elevilor, în vederea evitării comportamentelor cu risc victimal sau infracţional. Tematica abordată a fost axată pe prevenirea comportamentelor antisociale, cauzele, factorii favorizanţi în delincvenţa juvenilă (anturajul, consumul de alcool, substanţe etnobotanice etc.), pe consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracţiuni în plan social). Totodată, copiilor le-au fost expuse diferite situaţii de victimizare în care ar putea fi implicaţi şi măsurile de prevenire pe care orice persoană le poate lua, pentru a evita unele situaţii de victimizare. Prevenirea dispariţiilor de copii, educaţia rutieră, utilizarea în siguranţă a Internetului şi prevenirea traficului de persoane sunt alte subiecte ce vor fi intens dezbătute cu elevii bihoreni. În aceeaşi perioadă, poliţiştii de prevenire, proximitate şi cei din mediul rural au desfăşurat alte 35 de acţiuni cu caracter preventiv în proximitatea instituţiilor de învăţământ şi în alte diverse locuri publice aglomerate, precum mall-uri, parcuri, pieţe etc. De asemenea, poliţiştii bihoreni au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea absenteismului şcolar, în perioada de referinţă fiind desfăşurate 90 de astfel de acţiuni pe raza întregului judeţ. În cadrul acestora, 250 de elevi au fost depistaţi în timp ce absentau de la cursuri.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !