Avertizări pentru Iohannis la Marşul pentru Viață de la Oradea

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
60Comentarii
Avertizări pentru Iohannis la Marşul pentru Viață de la Oradea
Pastorul Petru Vidu l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu a susţinut referendumul pentru familia tradiţională, ameninţând că românii vor boicota Referendumul pentru Justiţie din luna mai.

Piaţa Unirii s-a umplut sâmbătă, la prânz, de oamenii care au participat la ediţia din acest an a Marşului pentru viaţă. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a atrage atenţia asupra unui fenomen: avortul.

Din Piaţa Unirii, manifestanţii au plecat în marş spre Republicii şi au traversat strada Magheru până la Catedrala Ortodoxă din Centrul Civic. Manifestarea a fost una paşnică, iar participanţii au purtat în mâini afişe cu mesaje, precum: ,,Copiii sunt iubire”, ,,Noi alegem viaţa”, ,,Spune <DA> vieţii încă de la concepţie”, ,,Fiecare viaţă este un dar de la Dumnezeu”, ,,Cum să meargă ţara bine cu milioane de nepedepsite crime?’’, ,,Biblia ne învaţă că toţi avem dreptul la o inimă. Opriţi Avortul! ”. Pe lângă feţele bisericeşti, la manifestare au participat deputatul Szabo Odon şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Traian Bodea.

,,Marşul pentru viaţă” a avut loc, sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară, fiind organizat de Coaliţia pentru Familie, în colaborare cu mai multe culte creştine. În acest an, marşul a fost organizat sub sloganul ,,Unic, din prima secundă”.

Conform unor studii, România se situează pe primul loc la numărul de copii avortaţi din Europa. Alături de Rusia, România este unica ţară din lume a cărui număr de copii avortaţi a depăşit numărul populaţiei în viaţă.

Dragoste

În Piaţa Unirii, cei prezenţi la marş au ascultat discursurile ţinute de reprezentanţii cultelor religioase din Oradea. Despre viaţă au vorbit episcopul ortodox al Oradiei, PS Sofronie Drincec, episcopul greco-catolic Virgil Bercea – prin rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic, preotul Anton Cioba, şi episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo.

Lor li s-au alăturat pastorii Petru Vidu – liderul comunităţii baptiste, Liviu Apolozan – preşedintele comunităţii penticostale, şi rectorul Universităţii Creştine Emanuel, pastorul Paul Negruţ, dar şi medici, preoţi, o avocată, Miorița Săteanu etc..

Evenimentul a fost moderat de Daniel Burtic, reprezentantul Coaliţiei pentru Familie. Seria de discursuri a fost deschisă de Burtic:
,,La acest marş, nu cerem nici un drept, nimic din partea politicienilor. La marşul acesta, la această adunare publică, cerem binecuvântarea şi îndurarea lui Dumnezeu, iar din partea oamenilor, omenie. Vreau să vă spun de la început că nu tolerăm niciun comportament violent ori vulgar. Aici am venit toţi cei care am înţeleg ce înseamnă dragostea, compasiunea, omenia”, a spus Daniel Burtic.

Manifestarea a continuat cu rostirea rugăciunii domneşti – Tatăl nostru, şi cu intonarea Imnului Naţional, cântat la famfară de un grup de tineri şi copii ai comunităţii neoprotestante.

,,Nu judecăm”

Cu toţii au subliniat, apoi, importanţa naşterii şi a vieţii. Totodată, a fost scoasă în evidenţă rătăcirea acestei lumi, care s-a distanţat enorm de divinitate, dar şi societatea care acceptă practice deloc creştine, cum este avortul.

,,Nu am venit aici pentru a judeca pe cineva, ci pentru a ne manifesta cu toţii adeziunea noastră pentru viaţă”, a rostit episcopul Sofronie Drincec.

Discursul episcopului Bercea, citit de rectorul Anton Cioba, s-a referit la o cultură morții care „a devenit, în ultimele timpuri, tot mai agresivă”.

„Cultura vieții devine ceva foarte dificil de practicat. Și lucrul acesta se întâmplă pentru că omul pierde din vedere un lucru foarte important: esența iubirii adevărate. Acelei iubiri care se dăruiește celuilalt. A iubirii care se consumă pe sine, pentru a putea dărui. Omul tinde să își îndrepte atenția tot mai mult spre sine, punând în locul iubirii, egoismul. Propria persoană. În cazul acesta, nu mai avem loc pentru celălalt.

Este grav faptul că, sub motivul că nu-i pot oferi copilului meu un trai decent, sau… celui de-al doilea copil al meu nu-i pot oferi o viață decentă, decid să îi întrerup viața, înainte de a se naște. Nici acesta și nici un alt motiv nu stă în picioare atunci când vorbim despre viață. Viața este sfântă. Nu ne putem atinge de ea! Dacă Dumnezeu o dă, înseamnă că are un plan deosebit cu persoana pe care dorește să o aducă la lumină”, a arătat Bercea.

,,O să vadă Iohannis!”

De departe cel mai dur discurs l-a avut pastorul Petru Vidu, care i-a adus aspre critici preşedintelui Klaus Iohannis pentru că nu a susţinut referendumul pentru familia tradiţională, organizat, în toamnă, de Coaliţia pentru Familie.
După cum se ştie Referendumul de modificare a Constituţiei (prin care căsătoria să fie definită ca fiind unirea dintre un bărbat şi o femeie) a eşuat.

După ce a dat citire unei declaraţii a lui Klaus Iohannis, în care acesta ar fi afirmat că ,,cei care au promovat Referendumul nu au fost toleranţi, iar românii au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi i-au tratat cu flit”, Vidu l-a ameninţat pe Iohannis că cetăţenii români vor boicota referendumul pentru Justiţie, din luna mai.

De asemenea, Vidu a declarat că vinovat pentru eşecul referendumului nu este nimeni altul decât Liviu Dragnea, preşedintele PSD, însă i-a atras atenţia preşedintelui ţării că ponoasele le va suporta el.

,,Oamenii nu au votat nu ca să dea lecţie unor infatuaţi. Una din cauze a fost nepăsarea, o alta, comoditatea, alta a fost manipularea. Şi mai ales faptul că acest referendum a fost legat de numele unui om, al lui Liviu Dragnea. Mulţi au stat în casă din această cauză. Dar o să vadă domnul preşedinte, atunci când va organiza referendumul pentru Justiţie, câţi oameni vor sta acasă, oameni care cred din toată inima în lupta contra corupţiei. Mulţi din cele 3,5 milioane de oameni care au mers la referendum nu se vor duce la acest referendum împotriva corupţiei, pentru că au fost jigniţi de preşedintele lor, pentru că preşedintele lor nu apără valorile adevărate, valorile creştine”, a asigurat pastorul Vidu, în Piaţa Unirii.

Taguri:


60Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor