„Aveţi încredere în tot ce aţi învăţat în Şcoala Dacia”

De Veronica Bursaşiu
„Aveţi încredere în tot ce aţi învăţat în Şcoala Dacia”
S-a încheiat miercuri încă o etapă din viaţa de elevi a absolvenţilor de clasa a VIII-a de la Şcoala Dacia.


Timp de opt ani, elevii care ies azi pe porţile Şcolii Dacia au fost şi copiii dascălilor lor. Aşa cum spunea directorul Şcolii Dacia, Florian Hava, cursul festiv şi festivitatea de premiere a olimpicilor a fost încă o zi de sărbătoare, o zi în care fiecare trăieşte sentimente de bucurie, dar şi de tristeţe. Bucuria faptului împlinit şi tristeţea despărţirii, după opt ani, de colegi, de cadrele didactice care le-au fost alături, de tot ceea ce înseamnă această prestigioasă unitate de învăţământ.

„Pentru noi, cadrele didactice, această etapă a însemnat o nouă acumulare de experienţe, de emoţii şi împliniri trăite de voi, în timp ce v-am condus paşii de-a lungul drumului pe care cu înţelepciune îl numim educaţie. Noi, învăţătorii şi profesorii, v-am fost alături şi ne-am străduit să vă facem parcursul mai uşor, mai frumos, mai interesant şi mai pe înţelesul vostru. Vă sfătuim să nu renunţaţi la a învăţa, la a vă pregăti pentru viaţă. Aceasta nu este prea uşoară, dar trebuie să vă pregătiţi s-o biruiţi”, a fost sfatul dat copiilor de către directorul Florian Hava. Domnia sa a remarcat că fiecare elev din clasa a VIII-a va putea începe un nou drum în viaţă în funcţie de opţiuni.

„Decisiv este examenul de Evaluare Naţională, de aceea vă sfătuim să nu uitaţi nici un moment de acest lucru, să priviţi cu maximă seriozitate perioada următoare, când va trebui să dovediţi că sunteţi bine pregătiţi, că aţi acumulat cunoştinţele necesare, iar la final bucuria va fi şi mai mare, atunci când rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor”, a subliniat profesorul Florian Hava. Domnia sa a ţinut să le reamintească elevilor că pentru a fi în continuare alături de ei, dascălii şcolii vor organiza activităţi de pregătire la română şi matematică. „Şcoala este tot ce vezi şi tot ce auzi. Ea trebuie să te înveţe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun şi cel mai aspru”, spunea Nicolae Iorga. Parafrazându-l pe marele om de cultură, directorul Hava le-a cerut elevilor să aibă încredere în ei, „în tot ceea ce aţi învăţat în această şcoală. Acest lucru va însemna enorm pentru viitorul vostru, în formarea voastră ca oameni”. Florian Hava a mulţumit şi părinţilor care au avut încredere că în Şcoala Dacia copiii primesc o educaţie aleasă care să-i facă competitivi în ocuparea locurilor la liceele pe care şi le doresc. La Şcoala Dacia, copiii au învăţat să socializeze, să descopere lumea din jurul lor, au dobândit valori precum: cinstea, hărnicia, respectul, onoarea, bunătatea, încrederea, competitivitatea. Şi cum nimic nu poate înlocui ceea ce face un dascăl cu clasa de elevi în care intră, directorul Hava nu a uitat să mulţumească dascălilor pentru dăruirea lor. Fiindcă binomul dascăl-elev e cel care dă performanţa şi blazonul unei şcoli.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !