BAC-ul a început fără probleme

De Crina Dobocan
BAC-ul a început fără probleme
Examenul de bacalaureat a început pe 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfăşura până pe 12 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

Inspectorul şcolar general adjunct, Nicolae Avram, cel care conduce Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, a spus că examenul a început fără incidente în judeţul nostru. Potrivit acestuia, în Bihor la sesiunea din vară a acestui examen s-au înscris 5.357 de candidaţi, dintre care 1.011 din seriile anterioare. Anul trecut, la examenul de maturitate s-au prezentat 6.230 de absolvenţi, iar rata de promovare a fost de 69,24% (sesiunea iunie-iulie).

Evaluarea competenţelor lingvistice şi a celor digitale se desfăşoară în 46 de centre. Practic, în majoritatea liceelor din Oradea şi judeţ, a mai spus inspectorul Avram.

Probe scrise

Pentru probele scrise, care vor debuta pe 30 iunie cu limba şi literatura română, în Bihor au fost constituite 17 centre de examen şi şase subcomisii. Cele şase subcomisii – spune inspectorul Avram, funcţionează acolo unde nu există 250 de candidaţi înscrişi.

Bacalaureatul va continua cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale, care se va susţine între 11 şi 13 iunie.

Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale, va fi susţinută între 16 şi 20 iunie, iar cea a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 23 şi 27 iunie. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută pe 30 iunie. Ea va fi urmată pe 1 iulie de cea la limba şi literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului şi specializării – pe 4 iulie. Afişarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, până la ora 12:00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !