Balcaniada de înot, la Oradea

De Gavril Nutiu
Înotătorii juniori din Balcani se vor întrece la Oradea
Înotătorii juniori din Balcani se vor întrece la Oradea
Competiţia va avea loc în acest weekend la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

Oraşul nostru va găzdui, la 25-26 aprilie, ediţia 2015 a Campionatele Balcanice de înot pentru juniori (14-18 ani). Competiţia este organizată de Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), în parteneriat cu Primăria Oradea şi Clubul Sportiv Municipal Oradea.

„Noi vrem să readucem nataţia orădeană la nivelul anilor ’70-’80, atunci când oraşul nostru era unul din principalele centre ale acestui sport din ţara noastră. La Oradea există deja un bazin olimpic, iar în acest an vom construi încă unul, în aer liber. De asemenea, vom avea şi un bazin de sărituri în apă. Vom crea aşadar toate premisele pentru dezvoltarea nataţiei şi dorim să producem o emulaţie a acestor sporturi în Oradea. Am considerat că este bine să avem în acest sens o relaţie apropiată cu federaţia română de specialitate. În viitor dorim să organizăm cât mai multe competiţii internaţionale de înot, aşa cum s-a întâmplat şi la polo. Începem acum cu Balcaniada de înot pentru juniori. Eu zic că este o competiţie benefică pentru oraşul nostru”, ne-a declarat preeşdintele CSM Oradea, Florin Birta.

Cât mai multe medalii

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec a declarat că România va fi reprezentată la Balcaniada pentru juniori cu 27 de sportivi, câte doi pentru fiecare probă. „Nataţia românească trece prin foarte multe schimbări, e un an de tranziţie, am schimbat foarte multe lucruri, de la regulamente la competiţii. Dar este un an în care organizăm şi două competiţii internaţionale, foarte important din acest punct de vedere. La Campionatul Balcanic de înot pentru juniori avem un număr de 27 de sportivi înscrişi, 15 băieţi şi 12 fete. Ni s-a părut normal ca la fiecare probă să avem câte doi sportivi, cei mai buni ai noştri. Avem nouă ţări participante, Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Grecia, Cipru, Turcia, Bosnia-Herţegovina, Serbia şi România şi 143 de sportivi”, a declarat Potec.

Oficialul FRNPM speră ca la această ediţie a Campionatelor Balcanice sportivii români să obţină mai multe medalii decât la precedenta ediţie: „Anul trecut am participat cu mai puţini sportivi la această competiţie. Am avut atunci 16 sportivi şi am cucerit 12 medalii, dintre care trei de aur. Sperăm ca în acest an să avem cât mai multe medalii. Pentru cei care vor merge la europene este o competiţie de tranzit, ia pentru ceilalţi o competiţie de obiectiv”, a afirmat Camelia Potec.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !